Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Podela srednjoškolskih udžbenika na mađarskom nastavnom jeziku

2019-10-09
16:58
Forrás
RTV Pannon
Učenici srednjih škola koji pohađaju razrede na mađarskom nastvnom jeziku dobili su udžbenike za učenje srpskog kao nematernjeg jezika.

Udžbenici srpskog jezika podeljeni su učenicima koji se obrazuju na mađarskom nastavnom jeziku u subotičkoj gimnaziji za talentovane učenike „Deže Kostolanji". Ove udžbenike će dobiti 1400 učenika i nastavnika iz 34 srednje škole u Vojvodini. Udžbenike je izdao novosadski Forum uz podršku Mađarskog nacionalnog saveta.

Član izvršnog veća MNS Ibolja De Negri kaže da je ovo drugi put kako se učenicima prvih razreda daruju udžbenici, kojima se pomaže učenje srpskog jezika kao jezika sredine. Smatramo da ovim pomoćnim udžbenicima učenici mogu da mnogo efikasnije nauče srpski jezik – naglasila je De Negri.

udžbenici
srednja škola
mađarski jezik
nastava
srpski jezik
Nacionalni savet Mađara

Slične vesti

Najnovije

13:12, Frissítve: 18:08

Jezik, društvo i um

Niz konferencija o jeziku koju je 1992. godine pokrenuo odsek za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu proširio se na čitav region Karpatskog basena.
21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.