Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Lukács Attila

Podrška grada ženama preduzetnicama

2022.11.29
17:10
Forrás
Pannon RTV
Na veliko interesovanje naišla je podrška grada Zrenjanina ženama preduzetnicama koja je bila dvostruko viša nego prošle godine. U gradskoj kući danas je 25 žena potpisalo ugovore o podršci.

Među preduzetnicima Srbije, trećinu čine žene i njima je potrebna dalja podrška i ohrabrenje. Grad Zrenjanin prošle godine počeo je sa dodelom bespovratnih subvencija ženama preduzetnicama.

U odnosu na prošlu godinu, sada je interesovanje bilo veće, ali smo i povećali iznos namenjen za podršku. Prošle godine smo prvi put raspisali konkurs za subvenciju sa okvirnim iznosom od dva miliona dinara i ugovore smo potpisali sa 12 žena. Ove godine iznos je pet miliona dinara i potpisali smo 25 ugovora o subvencionisanju" rekao je Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina.

Pannon RTV/ Lukács Attila

Ova podrška grad mnogo znači pre svega ženama početnicama u preduzetništvu.

U aprilu sam otvorila kozmetički salon, ove godine. Ovo mi je prvi konkurs. Meni ova podrška mnogo znači u daljem radu. Novac ću iskoristiti za dalja ulaganja" kaže Melinda Tripković, preduzetnica iz Zrenjanina.

Pannon RTV/ Lukács Attila

Cilj subvencija nije samo da se žene ohrabre za preduzetništvo, već i da njihova preduzeća budu konkurentna.

Kupac ne gleda na to ko je preduzetnik, žena ili muškarac. Tu nema osećanja, ovde je jednaka borba i za muškarce i za žene. Ali, kako je ženama ipak nešto teža uloga u životu, jer su i majke i supruge i nove u čitavom poslovanju, onda na neki način bar ovako možemo da im pomognemo" kaže Izabela Balint, direktorica Unije poslodavaca Zrenjanina.

Pannon RTV/ Lukács Attila

Lokalna samouprava Zrenjanina i naredne godine će raspisati ovaj konkurs, a u planu su i slične subvencije za mlade preduzetnike.

Zrenjanin
ženama preduzetnicama

Najnovije

11:47, Frissítve: 12:14

Predstavljanje maski mohačkih bušara u VM4K

Svi oni koji su u četvrtak uveče posetili klupske prostorije Vojvođanskog mađarskog obrazovnog, kulturnog i istraživačkog centra (VM4K) u Subotici su mogli da saznaju više o trikovima rezbarenja maski bušara i njihovoj istorijskoj povorci.
16:01, Frissítve: 17:03

Uspešnih preduzetnika ima i u malim naseljima

Investicija u firmi „MetalCorp“ u Staroj Moravici, realizovana u okviru podrške Fondacije Prosperitati za srednja i velika preduzeća od izuzetnog značaja, predata je na upotrebu. Preduzeće je 2017. i 2019. godine uspešno konkurisalo kod Fondacije.

Najčitanije