Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Podrška kanjiškim poljoprivrednicima

2021.10.04
15:40
2021.10.04
17:32
Forrás
Pannon RTV
Lokalna samouprava Kanjiže podržala 18 poljoprivrednika sa ukupno 5,7 miliona dinara.

Na konkursu opštine Kanjiža je preko Fonda za poljoprivredu i ruralni razvoj dodeljeno 5,7 miliona dinara za 18 poljoprivrednika, od kojih osmorici za nabavku kvalitetnih priplodnih grla, a ostalima za zalivne sisteme. Među potonjima je i Arpad Nađ iz Totovog sela koji kaže da je ove godine kupio električnu pumpu za zalivanje, a da je podrška iznosila oko 70 hiljada dinara. Njemu se postojeći sistem za zalivanje pokvario i nadomestio ga je novim.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Gradonačelnik Kanjiže Robert Fejstamer kaže da lokalna samouprava svake godine prilagođava podršku potrebama poljoprivrednika:

"Nadam se da je ovo istinska pomoć poljoprivrednicima i nadam se i da će da iskoriste ove razvojne mogućnosti, kao i da će uz ovu podršku svake godine sa malo većim elanom ili barem jednakom snagom izdržavati u poljoprivredi i ostati pri svom poslu, koji je jedan od temelja našeg blagostanja".

Pannon RTV/Molnár Ádám

Poljoprivredni proizvođači ove opštine se do 15. novembra mogu javiti na još tri konkursa, a to su veštačka oplodnja goveda, podrška bio-proizvodnji, te doprinos za odnošenje uginule stoke.

Kanjiža
poljoprivreda
Robert Fejstamer

Najnovije

17:06, Frissítve: 17:50

Više novca u vojvođanskoj kasi

Skupština Vojvodine prihvatila je predlog rebalansa budžeta, kojim je vojvođanska kasa uvećana za 800 miliona dinara. Uprkos tome, budžetski deficit nije promenjen i dalje je 3,7 milijardi dinara.

Najčitanije

Ishrana mladih sportista

U Subotici je predstavljena srpska verzija priručnika pod nazivom „Ishrana mladih sportista". U ovom izdanju se između ostalog nalaze recepti ilustrovani slikama, odnosno saveti o ishrani.

Prekinut je eksperiment prve Eko-države na svetu

Šri Lanka je prošlog vikenda odustala od ambicije da postane prva nacija na svetu koja sprovodi u potpunosti organsku proizvodnju, pa je odmah ukinuta i zabrana uvoza pesticida i drugih poljoprivrednih sirovina.

U Mađarskoj registrovano skoro 12.000 novozaraženih

U Mađarskoj je preminulo 162 pacijenta, a registrovano je još 11.871 novozaraženi, objavljeno je na sajtu koronavirus.gov.hu, gde se ističe da je do sada vakcinisano 6.087.474 osobe, od kojih je 5.823.818 primilo drugu, a 2.269.551 već i treću dozu.