Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Podrška lovaca za Dom zdravlja u Somboru i Kanjiži

2023.03.23
17:20
2023.03.23
17:27
Forrás
Panon RTV
Dečiji dispanzer u okviru Doma zdravlja u Kanjiži je postao bogatiji sa novom opremom zahvaljujući Društvu vojvođanskih mađarskih lovaca.

Zahvaljujući sredstvima, koja su krajem prošle godine prikupljena u Humanitarnom lovu, koji je organizovalo Društvo vojvođanskih mađarskih lovaca, sada su uspeli da tim sredstvima podrže ove ustanove u Kanjiži i Somboru.

Članovi Društva vojvođanskih mađarskih lovaca su danas posetili dečiji dispanzer Doma zdravlja u Kanjiži, koji je sada dobio podršku zahvaljujući ovom lovačkom društvu.

Čaba Boršoš, jedan od osnivača Društva vojvođanskih mađarskih lovaca: "U prošlom lovu je nekoliko kompanija i pojedinaca, koji čak ni nisu lovci, pomoglo u stvaranju ovog plemenitog cilja."

Pre tri godine je počela organizacija humanitarnog lova.

Lajoš Brindza, predsednik Društva vojvođanskih mađarskih lovaca: "Svaki put organizujemo ovaj humanitarni lov 27. decembra, poslednji je bio najuspešniji jer smo uspeli da prikupimo milion dinara."

U opštini skoro 4500 dece dolazi u dečiji dispanzer. Upravo nabavljena oprema će da doprinese kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti.

Karolina Đolai, direktorica, Dom zdravlja, Kanjiža: „Dobili smo stojeću vagu sa visinomerom, EKG uređaj koji zapravo koristimo sve vreme. Dobili smo frižider koji je predviđen za vakcine, te manje uređaje kao što su inhalator, stetoskop, set za uho-grlo-nos, kao i dva mala uređaja za merenje saturacije, odnosno merač za nivo kiseonika u krvi dece."

U primopredaji je učestvovao i državni sekretar u ministarstvu zdravlja dr Ferenc Vicko, koji je i sam jedan od osnivača Društva vojvođanskih mađarskih lovaca.

“U odnosu na prethodne dve prilike, kada smo organizovali humanitarni lov, uspeli smo da prikupimo dvostruko više novca, dakle oko milion dinara. To smo podelili u dva Doma zdravlja i tako smo uspeli da organizujemo dve donacije u odnosu na prošlu godinu. Želeo bih da kažem da smo ovde u Kanjiži opremili jednu dečiju ambulantu."

Zahvaljujući podršci, oprema u vrednosti od 400.000 dinara je predata u Kanjiži, dok su za dečiji dispanzer Doma zdravlja u Somboru, lovci uspeli da izdvoje 600.000 dinara.

lovac
dom zdravlja
Kanjiža
Sombor

Najnovije

13:20

Mirno na severu KiM

Na severu Kosova Metohije noć je protekla mirno. Snage Kfora bile su oko zgrade lokalne samouprave u Zvečanu, u prostorijama opštine pripadnici tzv. kosovske policije, a građani su se uglavnom razišli.
16:47, Frissítve: 17:04

Slavni fudbalski timovi stižu u Bačku Topolu

TSC je dospeo u kvalifikacije Lige šampiona i sa tim je bačkotopolski tim ostvario istorijski uspeh u karijeri. U poslednjem kolu Superlige protiv Vojvodine je igrao 1:1 i sa nerešenim rezultatom osigurao drugo mesto u šampionatu Srbije.

Najčitanije

Turistički letovi balonima

Projekat Srpska Kapadokija ima izuzetan turistički značaj ne samo za lokalnu samoupravu Inđije već i za Srbiju i ceo region, kažu nadležni.