Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Podrška mađarskim preduzećima za ulaganja na zapadnom Balkanu

2020-10-20
15:05
2020-10-20
19:39
Forrás
Pannon RTV
Devet mađarskih preduzeća dobilo je bespovratnu pomoć za investicije na zapadnom Balkanu – rekao je danas mađarski ministar spoljne ekonomije i spoljnih poslova.

Dokumenta o podršci za investicije na zapadnom Balkanu uručene su rukovodstvu četiri preduzeća na svečanosti u Budimpešti. Peter Sijarto je naglasio da su za podršku mađarskim preduzećima koje investiraju na zapadnom Balkanu raspisali konkurs za subvencije u visini od devet milijardi forinti. Istakao je da je u proteklih deset godina Mađarska udvostručila eksport u zemlje zapadnog Balkana i da je njegova vrednost premašila 2,5 milijardi evra. Vrednost mađarskih investicija na prostoru zapadnog Balkana porasla je za 1,5 puta premašivši 1,5 milijarde evra, te je ovaj region po plasmanu mađarskog kapitala na devetom mestu.

podrška
mađarskim
ulaganje
Zapadni Balkan
investicija
Budimpešta
Peter Sijarto
preduzeće

Najnovije

19:37

Božićni vašar knjiga u Horgošu

U horgoškoj biblioteci organizovan je Božićni vašar knjiga, na kome su zainteresovani mogli da biraju između blizu 100 knjiga. Mnogi su za predstojeće praznike kupovali knjige za svoje najmilije.
18:07, Frissítve: 18:48

Zajedno za Oliverovo izlečenje

Širom sveta postoje dobronamerni ljudi, koji žele da pomognu Oliveru Palu Gajodiju iz Bajmoka, koji svojim donacijama pomažu u tome da dečak, koji će uskoro napuniti jednu godinu, dobije ono što mu je najpotrebnije: tretman genske terapije.

Najčitanije

Tragedija kod Bajmoka

Putnički automobil i voz sudarali su se jutros oko osam časova kod Bajmoka. U nesreći život je izgubila S.U. stara 31 godinu, iz Kikinde. Prilikom uviđaja nadležni su zatekli podignutu rampu.

Ilegalni migranti prevezeni iz opštine Novi Kneževac

Jutros su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova prevezli oko 450 migranata iz opštine Novi Kneževac. Prema saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, migranti su smešteni u za to određene prihvatne centre.