Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Podrška Pokrajine proizvođačima vina, rakija i piva

2021.07.26
16:39
2021.07.26
16:55
Forrás
Pannon RTV
Pokrajinski Sekretarijat za poljoprivredu sa 60 miliona dinara podržava proizvođače vina, rakija i piva. Za nabavku opreme subvencije su date za 45 proizvođača, pojedinačno do dva miliona dinara.

Ukupno 39 proizvođača vina i rakija subvencionisano je sa 50 miliona dinara, dok je šest malih pivara dobilo deset miliona dinara bespovratnih sredstava.

„Pokrivaju 50 odsto. Dobili smo dva miliona dinara, a investirali smo četiri miliona. Kupili smo barik burad i nosače za skladištenje vina" kaže Aleksandar Dragić vinar iz Sombora.

„Ovo ćemo uložiti u razvoj i sigurno je da mnogo znači iz ugla razvoja proizvodnje. Potvrdilo se da nezavisno od iznosa, ima prilično velik uticaj na proizvodnju što je i najvažnije u ovoj situaciji" kaže Živko Blečić, proizvođač rakije iz Inđije.

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Subvencija pokriva 60 odsto investicija u slučaju žena i proizvođača mlađih od 40 godina, kao kod onih koji privređuju u teškim uslovima, rekao je Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu.

„Naravno da ovaj vid pomoći mnogo znači vinarima, i sekretarijat za poljoprivredu i u narednoj godini će subvencionisati vinare. Nastojimo da značajno uvećamo budžet i sredstva, mada mogu da kažem, na osnovu ovog konkursa, da je iznos od 50 miliona dinara bio dovoljan za vinare i proizvođače rakije. Svako ko je predao zahtev dobio je sredstva, čak i male pivare" rekao je Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu.

Pannon RTV/Dragan Miljanić

U planu je raspisivanje konkursa za razvoj seoskog turizma, kojim takođe žele da podrže kako vinare, kao i proizvođače rakije i piva.

pokrajina
vinograd
Vinogradar
pivo
Čedomir Božić

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.