Ugrás a tartalomra

Podrška pokrajine za obnovu verskih objekata stradalih u nevremenu

2023.10.03
14:49
2023.10.03
16:37
Forrás
Pannon RTV
Ukupno 101,7 miliona dinara rasporedio je nadležni pokrajinski sekretarijat za 69 verskih institucija na teritoriji Vojvodine koje su teško stradale letos tokom elementarnih nepogoda.

Podršku su između ostalog dobili i Jevrejska verska opština Novog Sada i Subotička biskupija. Ugovore o finansiranju uručila je Dragana Milošević, pokrajinska sekretarka za kulturu, informisanje i verske zajednice.

Ono što je sam resorni sekretarijat učinio istog trenutka kada su se desile elementarne nepogode na ovim prostorima, jeste da je kontaktirao sve verske zajednice tražeći povratnu informaciju o tome kolika je šteta, kolika je procenjena šteta i koje su to verski objekti koji su oštećeni i u kojoj meri, kao i koja su to nedostajuća sredstva, i na koji način bi zapravo pokrajinska vlada mogla da pomogne u njihovom rešavanju“- rekla je Dragana Milošević, pokrajinska sekretarka za kulturu, informisanje i verske zajednice.

pokrajinska podrška
verska institucija
Dragana Milosevic

Slične vesti

Najnovije

10:43, Frissítve: 17:41

Škole budućnosti u Bečeju

Predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara posetili su u sredu osnovne škole u Bečeju. Osnovne škole „Petefi Šandor” i „Šamu Mihalj” pohađaju pre svih mađarska deca.
16:18, Frissítve: 16:33

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

Najčitanije

Preminula je Eva Guba, novinarka Panon RTV-a

Naša koleginica je preminula danas, posle duže bolesti - obavestila je našu redakciju njena porodica. Eva Guba je za RTV Panon radila od 2020. godine, kao dopisnik iz Potiskog regiona.

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

U Srbiji sve više dece sa oboljenjima disajnih puteva

Stručnjaci kažu da roditelji treba odmah da reaguju ukoliko kod deteta primete različite simptome oboljenja disajnih puteva. Posebno zabrinjava što je zbog odbijanja vakcinisanja, skočio broj obolelih od velikog kašlja koji se javljaju lekarima.

Ema Sanka i Henrieta Ereš pobednice „TINI Festivala”

Ema Sanka je najbolja pevačica u kategoriji tinejdžera, dok je Henrieta Ereš proglašena za najbolju mladu pevačicu na „TINI Festivalu”, koji je održan u Temerinu. Ove godine je na takmičenju učestvovalo 17 takmičara u dve kategorije.