Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Podrška Subotice ugostiteljima

2021.04.08
16:28
2021.04.08
18:17
Forrás
Pannon RTV
Gradska uprava Subotice donela je novi paket mera za podršku ugostiteljima koji su u teškoj situaciji zbog epidemije virusa korona.

Grad je onima koji će podneti molbe za ove povlastice postavio jedan uslov, a to je da preduzetnici ne smeju da daju otkaz ni jednom zaposlenom.

Pannon RTV

Od pre nekoliko dana kafići i restorani ponovo su mogli da otvore svoje bašte. Građane Subotice ni hladno vreme nije odvratilo od toga da iskoriste ovu mogućnost. Epidemija je najteže pogodila resor ugostiteljstva. Nakon ranije donetog popusta za mart, gradsko rukovodstvo se sada o novim pogodnostima usaglasilo sa predstavnicima ugostiteljske struke.

„Cilj nam je da pomognemo, olakšamo, a sa naše strame imamo samo jedan uslov prema njima – da ne otpuste ni jednog zaposlenog. Dakle, to je primarni cilj lokalne uprave, da svi zaposleni kod njih ostanu na radnim mestima. Nakon ovog paketa mera dogovor je da ćemo sesti ponovo da sagledamo kakva će biti situacija, jer ne znamo šta će biti sutra i prekosutra" rekao je Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice.

Pannon RTV

Najbitnija olakšica novog paketa mera jer da u aprilu, maju i junu treba da plate samo 50 odsto visine zakupnine, zajedno sa pripadajućim PDV-om.

„Druga olakšica je to da tokom aprila i maja neće plaćati zauzeće za javne površine, u slučaju bašti, odnosno za one stolove koji se nalaze na javnoj površini, a u junu, julu i avgustu imaće popust od 50 odsto na ove aktivnosti" kaže Imre Kern, zamenik gradonačelnika Subotice.

Pannon RTV

Osim toga, u aprilu, maju i junu i taksa za zaštitu životne sredine i isticanje firme takođe će biti umanjena za 50 odsto. U slučaju potrebe, i javna komunalna preduzeća mogu da produže rok otplate starih dugovanja ugostitelja. Novi paket mera uskoro će se naći i pred članovima Gradskog veća. 

Stevan Bakić
Imre Kern
Subotica
ugostitelji
ugostitelj
ugostiteljstva
ugostiteljstvo

Slične vesti

Najnovije

12:51

Omladinski kamp u Senti

U Senti je u izvanrednoj atmosferi realizovan od strane senćanskog Istorijskog arhiva i Nacionalnog istorijskog spomen-parka u Opustaseru zajednički priređeni kamp namenjen mađarskim i vojvođanskim srednjoškolcima.
18:09, Frissítve: 19:56

TSC brusi formu pred početak sezone

Fudbaleri iz Bačke Topole su do sada bili na pripremama u Sloveniji, gde su odigrali nekoliko utakmica. U ekipi su i dalje velika očekivanja, njihov cilj je da sledeće sezone prvenstvo završe na trećem mestu.
17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.

Najčitanije

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!