Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Podučavanje, poezija, recitovanje - razgovor s Emom Horvat

2020-11-13
11:09
Forrás
Pannon RTV
Profesorica Ema Horvat, nosilac nagrade za Mađare u dijaspori, nagrade „Mađarsko drvo života" Kulturnog saveza vojvođasnkih Mađara i rukovodilac Kluba ljubitelja umetnosti „Čat Geza" bila je gošća  subotičkog VM4K.

Na događaju pod nazivom „Drugačije četvrtkom uveče", učesnici su mogli čuti temeljan razgovor o životu profesorice, poeziji i recitovanju. Što se tiče recitovanja, Ema Horvat je rekla  da je u Vojvodini veoma mnogo takmičenja te vrste. Dodala je da više ima poverenja u formu rada kroz radionice, u činjenicu da postoji jedan klub u kojem se neguje recitovanje, najmanje dva puta nedeljno, postoje probe i drže se predavanja. Ema Horvat se osvrnula i na podmladak.

Pannon RTV/Raffai Csaba

"Entuzijazam, upravo ta reč mi je proletela kroz misli, potreban je entuzijazam, ali ne prazan entuzijazam i izgovaranje određenih slogana, već pravi entuzijazam i na sledećem susretu je potrebno pažljivo odabrati recitaciju, vodeći računa o senzibilitetu samog recitatora." rekla je Ema Horvat, profesorica.

Ema Horvat

Najnovije

Najčitanije

U Sentešu predstavljen prvi tramvaj-voz

Očekuje se da od jeseni prevozi putnike između Segedina i Hodmezovašarhelja. Na ovoj relaciji dnevno putuje gotovo 10 hiljada zaposlenih. Ukoliko se ostvare planovi, tram-train stići će i do Subotice.

Pala otkupna cena svinja

U decembru su u Srbiju uvoženi tovljenici i prasići iz nekoliko zemalja, prisiljavajući tako lokalne proizvođače da prodaju svoju stoku ispod cene. Očekuje i rast cene hrane za životinje. Uz to, kasne i državne subvencije.