Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Pojačan intenzitet saobraćaja na srpsko-mađarskim graničnim prelazima

2021.07.04
17:56
2021.07.04
18:02
Forrás
Pannon RTV
Na pravcu prema Srbiji je tokom dana red na autoputu bio dugačak nekoliko kilometara, a situacija je bila teška i kod Tompe. Svako ko može, treba da bira neki od manjih prelaza ili da put odloži na radne dane - savetuju nadležni.
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Gužvu izazivaju gastarbajteri koji dolaze iz zapadne Evrope, uglavnom turski državljani.

Nepregledan red automobila, među njima i kamperi, autobusi koji neprekidno pristižu na veliki granični prelaz Horgoš-Reske na autoputu, na stranu koja vodi u Srbiju. Gastarbajteri iz zapadne Evrope vraćaju se kućama na godišnji odmor, a sada je većina njih turske nacionalnosti. Drugi odlaze na letovanje. Putnicima kažu da ni u godinama pre epidemije korona virusa, nisu doživeli takvu gužvu, koja je inače tipična za letnju sezonu. Na mađarskoj strani su u nedelju oko podneva radile sve izlazne trake. Ulazak u Srbiju takođe se odvijao veoma brzo.

Ištvan Padanji, Šalgotarjan, Mađarska

Čekali smo tri sata.

- Gde putujete?

- Krenuli smo u Grčku, ako stignemo tamo.

- Da li je inače pojačan saobraćaj na putevima?

- Na autoputu nije, ovde je granica bila malo zagrejana."

Porodica Čopan živi i radi u Nemačkoj. Odatle su se uputili kući na godišnji odmor.

„Čekali smo dva sata na mađarskoj granici.

- A gde putujete?

- Putujemo u Tursku. Idemo na odmor.

- Šta planirate tokom godišnjeg odmora?

- Da se kupamo, opustimo, i to je to."

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Mustafa je sa porodicom takođe krenuo u Tursku. Žive u Holandiji. Samo ih je nekoliko automobila delilo od toga da uđu u Srbiju.

„Stajali smo na granici tri sata. Tri sata. To nije dobro. Možete i sami videti, tri sata čekanja. Šta se dešava ovde? Pasoš i pokret! Zašto moramo čekati tako dugo? "

Oni koji su putovali u Mađarsku, u nedelju pre podne, gotovo da uopšte nisu morali da čekaju, najprohodniji su bili manji granični prelazi.

U nedelju su na malim graničnim prelazima takođe povremeno nastajale gužve na ulazu u Srbiju. Na malom graničnom prelazu Horgoš-Reske, na strani koja vodi iz Mađarske, vozila su kako putnici kažu stvorila red od najmanje kilometar i po. To znači da su putnici oko podneva morali da čekaju oko sat i po ili dva pre nego što su mogli da uđu u Srbiju.

Situacija je bila nešto bolja na prelazu Bački Vinogradi-Ašothalom, gde su, iako se ulazak u Srbiju odvijao samo u jednom redu, putnici rekli da čekanje u nedelju, u ranim popodnevnim časovima nije prelazilo 45 minuta.

granica
prelaz
Horgoš
Tompa
Kelebija
Bački Vinogradi

Najnovije

16:59, Frissítve: 17:26

Karavan „Izađi mi na teglu" gostovao u Velebitu

Na jedan dan Velebit je postao glavni grad ajvara. Takmičenje u pripremi ajvara organizovano je šesti put. Polufinale takmičenja ove godine biće organizovano u 12 naselja širom Srbije. Najbolji učesnik ovdašnjeg takmičenja učestvovaće u finalu, 9. ok
16:17, Frissítve: 16:35

Biciklom oko Bačkotopolskog jezera

Kao i svake godine, serija programa održanih povodom obeležavanja Dana Bačke Topole, i ove godine je završena porodičnom biciklističkom turom. Danas pre podne okupilo se oko 150 biciklista, kako bi zajedno vozili oko Bačkotopolskog jezera.

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.