Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Pokloni za trojke na Paliću

2019-06-21
18:26
Forrás
RTV Pannon
Tivadar Bunford posetio je danas trojke, a predsednik Skupštine grada u posetu bebama na Paliću nije otišao praznih ruku.

U domu brčanog para Čik velika je radost, mališani se lepo razvijaju. S obzirom da je otac porodice bio na poslu, majka trojki ugostila je posetioce.

Trojke bračnog para Čik svet su ugledale pre tačno četiri meseca, 21. februara. Tivadar Bunford, predsednik Skupštine grada u posetu im je došao sa paketom pelena, dovoljnim za narednih šest meseci.

U porodici Judit i Čabe Čik velika je užurbanost, ali bebe su uglavnom mirne. U brizi o njima porodici ispomažu bake i dece i tetke.

„Želeli smo i ranije da ih posetimo, ali jedan dečkić je imao zdravstvene probleme koji su, hvala bogu, sada rešeni, i sve tri bebe Dominik, Levente i Žofia su ovde i zdrave su. U ime Skupštine grada i grada Subotice želeo sam da im predam poklon, što sam sada i učinio" rekao je Tivadar Bunford, predsednik, Skupština grada Subotice (SVM).

Ovu tradiciju predsednik Skupštine grada želeo bi da nastavi, jer se čulo da su nedavno ponovo rođene trojke. Simboličnim darovima želeli bi roditeljima da olakšaju materijalne brige.

Majka trojki kaže da bebe dobro podnose i ovo vreme.

„Lepo se razvijaju, mnogo jedu, na svaka dva sata, jako vole da jedu i dosta dobro podnose vrućinu. Uveče, kada je svežije, izađemo u šetnju. Sada već možemo i da spavamo od njih. Prva tri meseca to baš nismo uspevali, često smo se budili, ali od pre nedelju dana bolje spavaju, više jedu i duže izdrže bez buđenja" kaže Judit Čik, majka, Palić.

Dominik ima pet, Žofia 4,5 a Levente isto pet kilograma. Njihova majka dodaje da se jako raduju prinovama, i ništa im ne predstavlja opterećenje za njih. Judit je trenutno na dvogodišnjem porodiljskom odsustvu.

trojke
Palić
Tivadar Bunford

Slične vesti

Najnovije

09:20, Frissítve: 09:25

Koliko je zdrava bebi hrana?

U hrani za bebe sadržaj šećera je previsok – oglasila se Svetska zdravstvena organizacija. SZO je zbog toga ne preporučuje bebama mlađim od šest meseci.

Najčitanije

Devojka iz Horgoša je lepotica štranda

Po oceni žirija Noemi Sabo ponela je krunu Mis štranda dnevnog lista „Mađar so". Ona će predstavljati Vojvodinu na izboru za najlepšu Mađaricu na svetu.

Deponija kod Bikova reciklira sav otpad

Subotica je danas bila domaćin kampanje “EU zeleni dan”. Tim povodom je delegacija EU sa predstavnicima Ministarstva zaštite životne sredine Srbije obišla Regionalnu deponiju kod Bikova.