Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Pokloni za trojke u Velikom Radanovcu

2019-09-16
20:45
2019-09-16
20:59
Forrás
RTV Pannon
Trojke rođene u maju od grada Subotice dobili pelene dovoljne za narednih pola godine.

Bebe porodice Majoroš stigle su na svet sa malom telesnom težinom, ali na radost svojih roditelja razvijaju se vrlo dobro. Danas prepodne ih je posetio Tivadar Bunford, predsednik Skupštine grada Subotica.

U porodičnu kuću u Velikom Radanovcu delegacija opštine Subotica je stigla sa buketom cveća i korisnim poklon paketom. Goste su trojke rođene u maju pozdravile glasnim plakanjem. Na dolazak Lukasa, Mateje i Mire porodica je već duže vreme čekala. Njihova majka kaže da su dobili veliku pomoć od države. “U toku trudnoće dobili smo pomoć od grada i to nam je puno pomoglo. Neka svi govore šta hoće, ali svaki dinar koji dobiješ neočekivano, dobro dođe. Pogotovo pre nego što uđeš na akušerstvo. Svi znaju koliko nam treba da stignemo tamo. Nakon što sam se porodila, dobili smo podršku države i grada. To je jedna lepa svota i zaista nam je pomogla da krenemo na početku“ rekla je majka Željka Majoroš.

Na teritoriji grada Subotice ove godine rođeno je 60 dece manje nego prošle godine. Da bi se povećao broj dece, opština podržava porodice na nekoliko načina. “Podržavamo trudnice, grad takođe finansijski pomaže veštačku oplodnju porodica kojima je to potrebno. U dnevnom boravku, u slučaju trećeg i četvrtog deteta, mesečni iznos je subvencionisan" kaže Tivadar Bunford, predsednik Skupštine grada Subotice.

Zvaničnici lokalne samouprave se nadaju da će zahvaljujući ovim merama rasti raspoloženje mladih za venčanjem i rađanjem sve više dece.

Veliki Radanovac
trojke
Subotica
pomoć
Tivadar Bunford

Slične vesti

Najnovije

13:12, Frissítve: 18:08

Jezik, društvo i um

Niz konferencija o jeziku koju je 1992. godine pokrenuo odsek za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu proširio se na čitav region Karpatskog basena.
21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.