Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Hoffmann Artúr

Pokrajina podržava poljoprivedne zadruge

2019-07-17
21:18
Forrás
Pannon RTV
U prvih pet meseci ove godine za blizu 37 odsto je povećan izvoz vojvođanskih poljoprivrednih proizvoda, u odnosu na isti period lane.

To je rekao Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine u sredu u Novom Sadu. Prema njegovim rečima u vojvođanskom izvozu dominiraju žitarice, odnosno proizvodi od žitarica. Privredna komora Vojvodine u sredu je potpisala sporazum o saradnji sa Zadružnim savezom Vojvodine. Na ovaj način obe strane ozvaničile su višegodišnju saradnju. Jedan od glavnih ciljeva je podrška poljoprivrednim zadrugama. Potpisivanju je prisustvovao i Vuk Radojević koji je izneo uveravanja da će im pokrajina pružiti podršku.

„U poljoprivredne srednje škole uvešćemo predmet koji će se baviti pojmom zemljoradničkih zadruga. Smatramo da je to potreban korak kako bi mlade, buduće proizvođače povezali, jer smatramo da je to jedini način da opstanu mali i srednji proizvođači, ukoliko se udruže u zadrugu. Na ovaj način moći će da se zaštite interesi poljoprivrednih proizvođača. Siguran sam u to da zahvaljući danas potpisanom sporazumu – iako obe strane već godinama sarađuju – slede aktivnosti i organizovanja koja će u prvi plan istaći dalji razvoj poljoprivrede u Vojvodini" rekao je Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu.

pokrajina
poljoprivedne zadruge
Boško Vučurević
Privredna komora Vojvodine
Vuk Radojević
pokrajinski sekretar za poljoprivredu

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Uginuće ribe u kanalu DTD

Zagađenje vode u kanalu DTD-a dovelo je do uginuća više tona ribe što je ovih dana kod Bečeja dostiglo najvišu tačku.

Eksplodirala bomba u kafiću Borsalino u Subotici

Područje oko subotičkog Radijalca jutros je potresla eksplozija. Detonacija se dogodila u kafe-restoranu Borsalino. Nepoznati počinioci bacili su eksplozivnu napravu na ugostiteljski objekat.