Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Pokrajinska podrška nacionalnim savetima u Vojvodini

2019.01.16
23:38
Forrás
Pannon RTV
Autonomna pokrajina Vojvodina nastaviće da podržava nacionalne savete manjina, a nastojaće da se tokom godine ta sredstva i uvećaju.

Pokrajinski sekretar za za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine i zajednice Mihalj Njilaš primio je predstavnike manjinskih nacionalnih saveta, bilo je reči o daljoj podršci i planovima.

Predsednica Izvršnog odbora Mađarskog nacionalnog saveta Aniko Jeras je izjavila da je saradnja sa pokrajinskim sekretarijatom u proteklom periodu bila jako dobra, te da nije bilo ničeg negativnog, to jest nerealizovanog.

Mihalj Njilaš je rekao da budžet za nacionalne savete za ovu godinu predviđa jednaku podršku kao i prošlogodišnji, ali da bi želeli da ga povećaju već na prvom rebalansu. U pokrajinskom budžetu za sada je za 2019. godinu predviđeno 60 miliona dinara za finansiranje manjinslih nacionalnih saveta.

nacionalni saveti
pokrajina

Najnovije

16:36, Frissítve: 17:30

Ko je najbolji seljak u Molu?

Nakon prinudne pauze prošle godine, ponovo je održana Seoska olimpijada i takmičenje u kuvanju u Molu, kojia se među stanovnicima i poljoprivrednicima Potisja već smatra tradicionalnom manifestacijom.

Najčitanije

Čuvajmo ptice! – edukacija za predškolce

Udruženje „Zelentarka" iz Mola pokrenulo je edukaciju o zaštiti ptica. Posetiće svako obdanište u opštini Ada i predavanjima skrenuti pažnju na očuvanje životinjskog i posebno ptičjeg sveta.