Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kiss Olivér

Pokrajinska podrška štampanim medijima

2021.02.11
20:54
2021.02.11
21:00
Forrás
Pannon RTV
Ugovori o podršci štampanim medijima nacionalnih zajednica potpisani su u Novom Sadu. Pokrajinska vlada je sa 312 miliona dinara podržala devet izdavača i 22 publikacije, uključujući dnevni list "Mađar So" i nedeljnik "Het Nap".
Pannon RTV/Kiss Olivér

"Mađar So" ima tradiciju dugu 75 godina i jedine su javne dnevne novine vojvođanskih Mađara. Podrška od 105 miliona dinara, koja je sada dodeljena, pokriće veliki deo troškova redovnog objavljivanja lista, ali i publikacija "Mezeškalač", "Jo Pajtaš" i "Kepeš Ifjušag".

Pannon RTV/Kiss Olivér

"Kao i prethodnih godina, i ove godine to znači pokrivanje operativnih troškova, materijala za same novine kao što je papir, mastilo za štampanje itd, i ono što predstavlja veliku stavku, plate zaposlenih." rekla je Rozalija Ekres, direktorica Novinsko-izdavačke kuće "Mađar So".

Pannon RTV/Kiss Olivér

Nedeljnik "Het nap" ove godine slavi 75. godišnjicu od osnivanja. Sredstva od 30 miliona dinara takođe će biti namenjena dodatnom sadržaju i posebnim publikacijama za iznenađenje čitalaca.

"Ova podrška omogućuje nam da pored, redovne delatnosti, prikladno iznenadimo svoje čitaoce povodom ovog jubileja koji slavimo, kako bi na adekvatan način obeležili ovu lepu godišnjicu." rekla je Edit Laslo, direktorica nedeljnika "Het nap".

Pannon RTV/Kiss Olivér

Ugovore je uručila Dragana Milošević, pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

„Nacionalni saveti koji su osnivači ovih medijskih kuća zapravo su u snažnom partnerstvu s državom, tačnije sa Pokrajinskom vladom. To nam je prioritet i cilj, a to je, zapravo, poenta svake godine kada potpišemo ovakav ugovor, pre svega finansijska stabilnost ovih medijskih kuća." rekla je Dragana Milošević, pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Pannon RTV/Kiss Olivér

Iznos namenjen za podršku povećan je sa 264 miliona dinara na 312 miliona dinara tokom četiri godine. Sledećih godina želim dodatno povećati iznos, rečeno je na događaju.

pokrajinska vlada
podrška
štampani mediji
nacionalne zajednice
Mađar So
Het Nap

Najnovije

18:09, Frissítve: 19:56

TSC brusi formu pred početak sezone

Fudbaleri iz Bačke Topole su do sada bili na pripremama u Sloveniji, gde su odigrali nekoliko utakmica. U ekipi su i dalje velika očekivanja, njihov cilj je da sledeće sezone prvenstvo završe na trećem mestu.
17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!