Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kiss Olivér

Pokrajinska podrška štampanim medijima

2021.02.11
20:54
2021.02.11
21:00
Forrás
Pannon RTV
Ugovori o podršci štampanim medijima nacionalnih zajednica potpisani su u Novom Sadu. Pokrajinska vlada je sa 312 miliona dinara podržala devet izdavača i 22 publikacije, uključujući dnevni list "Mađar So" i nedeljnik "Het Nap".
Pannon RTV/Kiss Olivér

"Mađar So" ima tradiciju dugu 75 godina i jedine su javne dnevne novine vojvođanskih Mađara. Podrška od 105 miliona dinara, koja je sada dodeljena, pokriće veliki deo troškova redovnog objavljivanja lista, ali i publikacija "Mezeškalač", "Jo Pajtaš" i "Kepeš Ifjušag".

Pannon RTV/Kiss Olivér

"Kao i prethodnih godina, i ove godine to znači pokrivanje operativnih troškova, materijala za same novine kao što je papir, mastilo za štampanje itd, i ono što predstavlja veliku stavku, plate zaposlenih." rekla je Rozalija Ekres, direktorica Novinsko-izdavačke kuće "Mađar So".

Pannon RTV/Kiss Olivér

Nedeljnik "Het nap" ove godine slavi 75. godišnjicu od osnivanja. Sredstva od 30 miliona dinara takođe će biti namenjena dodatnom sadržaju i posebnim publikacijama za iznenađenje čitalaca.

"Ova podrška omogućuje nam da pored, redovne delatnosti, prikladno iznenadimo svoje čitaoce povodom ovog jubileja koji slavimo, kako bi na adekvatan način obeležili ovu lepu godišnjicu." rekla je Edit Laslo, direktorica nedeljnika "Het nap".

Pannon RTV/Kiss Olivér

Ugovore je uručila Dragana Milošević, pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

„Nacionalni saveti koji su osnivači ovih medijskih kuća zapravo su u snažnom partnerstvu s državom, tačnije sa Pokrajinskom vladom. To nam je prioritet i cilj, a to je, zapravo, poenta svake godine kada potpišemo ovakav ugovor, pre svega finansijska stabilnost ovih medijskih kuća." rekla je Dragana Milošević, pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Pannon RTV/Kiss Olivér

Iznos namenjen za podršku povećan je sa 264 miliona dinara na 312 miliona dinara tokom četiri godine. Sledećih godina želim dodatno povećati iznos, rečeno je na događaju.

pokrajinska vlada
podrška
štampani mediji
nacionalne zajednice
Mađar So
Het Nap

Slične vesti

Najnovije

18:13

U Kikindi se održava „Sovembar"

U Kikindi je novembar mesec sova. U ovo vreme održavaju se stručna predavanja, otvaraju se izložbe i, naravno, broje se sove ušare koje zimuju u centru grada. Na ovogodišnjem brojanju sova, registrovano je 150 ptica.

Najčitanije

U sudaru u Kanjiži izgoreo automobil

Saobraćajna nezgoda dogodila se danas prepodne u Kanjiži. Jedno vozilo je zahvatio požar, a drugo je sletelo u jarak. Za sada nema informacija o povređenima.