Ugrás a tartalomra
Tartományi Kormány

Pokrajinska vlada usmerila 46 miliona u četiri institucije

2019.09.26
13:43
2019.09.26
13:53
Forrás
Pannon RTV
Novac je odobren za obnovu Srednje tehničke škole u Somboru, za prostorni plan saobraćajnice Vrbas-Sombor, obnovu SNP-a u Novom Sadu, kao i za energetsku sanaciju Gerontološkog centra u Subotici.

Pokrajinska vlada je odlučila da Srednjoj tehničkoj školi u Somboru usmeri ukupno 36 miliona dinara za radove na obnovi fasade, krova i unutrašnje stolarije na objektu škole na Trgu cara Lazara, kao i za nabavku školskog nameštaja. Deo novca namenjen je za finansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za investiciono održavanje enterijera, rekonstrukciju elektične i vodovodne instalacije u obe zgrade te škole.

Tartományi Kormány

Zavodu za urbanizam Vojvodine biće usmereno dva miliona dinara za finansiranje izrade prostornog plana koridora brze saobraćajnice I-b reda Vrbas-Kula-Sombor. Takođe dva miliona namenjeno je i Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu za nabavku opreme za Herbarijum - saopštila je Pokrajinska vlada.

Biće  rekonstruisana i scena „Jovan Đorđevićˮ u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu a za taj posao kao i za projekat obnove fasade na SNP-u, odobreno je 8,2 miliona dinara.

Pokrajinska vlada je dala i saglasnost za radove na energetskoj sanaciji objekta Gerontološkog centra u Subotici koja će koštati 15,3 miliona dinara, a Ministarstvo rudarstva i energetike će obezbediti 10,7 miliona dinara za taj posao i još jednu trećinu Grad Subotica.

pokrajinska vlada
srednja tehnička škola
Sombor
saobraćajnica
Vrbas
SNP
Novi Sad
Gerontološki centar

Najnovije

14:55, Frissítve: 16:22

Završeni susreti amaterskih pozorišta

U Sajanu su završeni 25. susreti amaterskih pozorišta Mađara u Vojvodini. Tokom sedmice predstavilo se 10 amaterskih družina, a žiri podelio nagrade. Susrete je MNS proglasio od nacionalnog značaja.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.