Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Stefan-Dániel Plačkov

Pokrajinski sekretarijat nagradio škole za ekološke akcije

2018.05.31
17:28
Forrás
Pannon RTV
U akciji „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini" učestvovale su 104 škole, od čega je 27 njih nagrađeno.

Pokrajinsku nagradu dobila je i Hemijsko-prehrambena srednja škola iz Čoke. Njen učenik Akoš Gonclik kaže: „U školi već 12 godina obrazuju tehničara zaštite životne sredine. Od upisnog roka u septembru ovo će biti jedina škola u Vojvodini u kojoj će postojati smer za tehničara zaštite životne sredine na mađarskom jeziku".

Ildiko Horvat Babinski, nastavnica biologije u Hemijsko-prehrambenoj srednjoj školi u Čoki dodaje: „Ove godine pokušali smo da ostvarimo kontakte sa javnim komunalnim preduzećem. Vidimo da delovanje u opštem interesu donosi rezultate, odnosno i moguću nagradu. Osim toga, uključeni smo u mnogo projekata koji su značajni na polju zaštitite životne sredine."

Među nagrađenima je i obdanište „Futrinka" iz Trešnjevca. Viktora Seleš, vaspitačica kaže: „Ove godine sakupljali smo kutije od aluminijuma, i tome smo poklonili pažnju. Na žalost, mi ove kutije nemamo kome da predamo, i zato smo organizovali jedan ekološki dan u Adorjanu i na tog dana deca su ponovo koristila ove kutije i tako smo im razvijali kreativnost i maštu".

Pokrajina je zajedno sa partnerima obezbedila ukupno 1,8 miliona dinara kako bi nagradila obrazovne ustanove. Mihalj Njilaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine rekao je: „Za one koji su učestvovali u programu obezbeđeni su izleti i seminari. To je dobra motivacije za sve i nagrada nakon dobro obavljenog posla".

Nagrađene obrazovne ustanove mogu, između ostalog, da posete Nacionalni park Fruška gora, kao i Koviljsko-petrovaradinski rit. 

pokrajinski
Vojvodina
čistije
zelenije
škole

Najnovije

14:02, Frissítve: 16:33

U Kanjiži otvoren Turistički informacioni centar

U kancelariji turisti mogu pronaći različite suvenire, odnosno lokalne proizvode, ali takođe mogu saznati i nešto više o turističkim potencijalima opštine. Centar je nastao kao rezultat saradnje lokalne samouprave, nevladinih organizacija i preduzetn
13:09, Frissítve: 16:24

Smotra narodne muzike i folklora u Pančevu

U Pančevu je održana Gradska smotra muzičkih i folklornih udruženja. U velikoj sali Kulturnog centra je svoj program brojnoj publici, koja se okupila u lepom broju, prikazalo deset udruženja, domova kulture i školskih amaterskih grupa.
12:31

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.