Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Pokušaj krađe biste Kostolanjija u Subotici

2020.09.12
14:22
Forrás
Közlemény
Pokušali su ukrasti bistu Dežea Kostolanjija u Subotici u petak uveče. Gradski odbor Saveza vojvođanskih Mađara izrazio je duboko ogorčenje zbog ovog incidenta.

Prema njihovom saopštenju, bistu Dežea Kostolanjija pokušali su protivpravno prisvojiti sakupljači gvožđa, a prema činjenicama utvrđenim na licu mesta, krivično delo nije motivisano nacionalnom netrpeljivošću, već sticanjem nezakonite finansijske dobiti. Dodaju da, na sreću, bista nije oštećena, ali su je stručnjaci Međopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture Subotice odmah uklonili i osigurali dok se ne zamene čelični vijci na postolju, što je uslov da se bista vrati na svoje mesto. Savez vojvođanskih Mađara poziva policiju da identifikuje počinioce krivičnog dela. U saopštenju Saveza vojvođanskih Mađara takođe se navodi, da se zbog masovne pojave krađe kipova koji doseže nacionalne razmere, predloži da se na svim javnim skulpturama osiguraju kamere i alarmi kako bi se sprečili slučajevi poput današnjih.

Deže Kostolanji
bista
Subotica

Najnovije

16:57, Frissítve: 17:46

Rusi malo plaćaju jabuke

Izvoz jabuka u Rusiju je ponovo uspostavljen. Postoji potražnja za kvalitetnim voćem sa peskovitog tla, ali proizvođači nisu zadovoljni sa cenom jer, kako kažu, ona ne pokriva ni troškove proizvodnje.
16:11, Frissítve: 17:45

U Subotici se vakciniše sve više mladih

Vakcina protiv korona virusa, na vakcinalnom punktu u Subotici, i dalje se može primiti bez prethodne registracije. Većina ljudi dolazi da primi treću dozu vakcine. Poslednjih dana se sve više mladih odlučuje da primi vakcinu.

Najčitanije

U Horgošu veće prisustvo policije

Od jutros je u Horgošu veće prisustvo policije. Pretpostavlja se da traže nestalog muškarca kojem se, tokom prošlog vikenda, u naselju izgubio svaki trag.