Ugrás a tartalomra
Szakács Áron, Klemm József, Buda Hajnalka, Márton Attila
Pannon RTV/Lukács Attila

Pola veka programa na mađarskom jeziku RTV-a

2018-01-04
21:49
Forrás
MTI
Program na mađarskom jeziku RTV-a ove godine obeležava 50 godina od osnivanja. Predstavljeni planovi za godinu jubileja, kao i svečani program 8. januara.

Za redakciju na mađarskom jeziku RTV-a otpočela je godina jubileja. Pre 50 godina započeo je rad program na mađarskom jeziku u Pokrajini. Atila Marton, glavni urednik programa drugog kanala RTV-a govorio je o gledanosti programa: „Ukoliko ove podatke uporedimo sa programima mađarskih televizija koje se mogu gledati na teritoriji Vojvodine, a njih nije malo, i onda je tesna razlika".

Sadašnja redakcija nastoji da nastavi rad svojih prethodnika. Aron Sakač, odgovorni urednik programa na mađarskom jeziku RTV-a kaže: „Uvek smo sa ljubomorom slušali dogodovštine starijih kolega iz perioda kojeg zovemo zlatno doba, kada je redakcija imala preko sto članova. U odnosu na to danas nas je gotovo četiri puta manje, ali ciljevi su isti i nastojimo da pravimo program istog kvaliteta".

Centralna proslava jubileja biće 8. januara, u ponedeljak uveče u Studiju M novosadskog Radija, a program će moći da se prati i posredstvom interneta. Hajnalka Buda, menadžer razvoja u RTV-u rekla je: „Za sve one koji će nas pratiti preko računara prenos će trajati tri časa. U 19 časova otvara se izložba bogatog foto materijala, a izložićemo i sve one drage poklone koje su nam gledaoci darivali tokom godina".

Svečani program o 50 godina javnog servisa počinje 8. januara u 20 časova.

 

RTV
program
mađarskom jeziku
pola veka

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije