Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Policija je čitavu noć patrolirala na Makovoj sedmici u Subotici

2022.07.03
09:44
2022.07.03
18:17
Forrás
Panon RTV
Naša ekipa se i trenutno nalazi na mestu jučerašnjeg obračuna migranata.

Posle jučerašnjeg sukoba između migranata, noć je u Subotici, u šumi Makova sedmica i njenoj okolini protekla mirno. Prema rečima meštana, policija je na tom području patrolirala čitave noći.

Naša ekipa se i trenutno nalazi na licu mesta, i prema njihovom izveštaju, u jutarnjim časovima se na tom području nije mogla videti ni policija, ali ni migranti.

Prema nezvaničnim informacijama, protekle noći, oko ponoći, takođe su se mogli čuti pucnjevi i iz pravca šume na Makovoj sedmici i Kelebijske šume. Policija je navodno odmah izašla na lice mesta i uhvatila naoružane pojedince. Ovu informaciju policija našoj ekipi nije potvrdila.

Pannon RTV

Ovo je u Srbiji, a možda i na čitavom Balkanu, bio do sada najveći incident koji je izbio između migranata - to je izjavio Saša Dragojlo. Novinar Birn-a je istakao da su u pucnjavi povređeni i policajci. Dragojlo je rekao da su se sukobili avganistanski i pakistanski migranti, a vođa Avganistanaca bio je državljanin Sirije.

Kako smo već ranije o tome izvestili, u subotu ujutro stanovnike Makove sedmice probudila je pucnjava, a o tome je obaveštena i policija. Prema dosadašnjim informacijama, u oružanim sukobima dve grupe migranata, jedna osoba je poginula, a sedam povređeno. Prema objavljenim vestima, migranti su se sukobili i sa policajcima, koji su na lice mesta stigli u velikom broju.

Pannon RTV

Policija je u vezi sa ovim događajem izdala samo jedno saopštenje u kome su istakli da je više osoba privedeno. Dodali su da će osumnjičeni biti saslušani, kako bi se rasvetlili detalji ovog obračuna.

U bolnici je zbrinuto više povređenih - rekao je dr Saša Dželebžić, direktor Opšte bolnice Subotica. Najteže povrede imala je jedna 16-godišnja devojčica iz Irana. Nju su odmah operisan. Prema poslednjim informacijama, stanje svih pacijenata prevezenih u bolnicu je stabilno.

Makova Sedmica
migranti
policija
Subotica

Najnovije

12:08, Frissítve: 12:18

Doprinos ograničenja

Majstorska radionica Međunarodne umetničke kolonije „9+1" u Staroj Moravici organizovana je 20. put. Tema ovogodišnjeg stvaralačkog kampa je: Doprinos ograničenja.
08:14, Frissítve: 09:45

Šta znači zeleno daljinsko grejanje?

Ekološki prihvatljivo, zeleno daljinsko grejanje postaje sve više rasprostranjeno u međunarodnoj praksi, uglavnom u Zapadnoj Evropi, ali već vidimo dobre prakse koje se primenjuju u zemljama u okruženju Srbije.

Najčitanije

Na Paliću je počela proslava Dana Svetog Ištvana

Kao i prethodnih godina, ljudi su i ove godine već u popodnevnim časovima počeli da se okupljaju na centralnoj manifestaciji proslave Dana Svetog Ištvana na obali jezera Palić. Od 15 časova posetioci su imali priliku da obiđu vašar rukotvorina.

Motociklizam je doživljaj života na dva točka

Armija motocikala, kožne jakne i rok muzika - to su neizostavni elementi jednog dobrog moto susreta. To su karakteristike i moto susreta u Molu, koji je organizovan drugi put i koji je već sada veoma popularan.