Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Policija u Mađarskoj je intervenisala protiv blizu trista osoba koje su bespravno prešle granicu

2021.01.25
12:33
Forrás
MTI
Prema statistikama, u petak su uhapšena 92 stranca, koji su ilegalno boravili na teritoriji Mađarske, u subotu 86, a u nedelju 62 stranca. Svi oni su vraćeni preko privremene bezbednosne ograde.

Na graničnim potezima sa Rumunijom, odnosno Hrvatskom, uhapšeno je 48 osoba.

Policija i vojnici su tokom vikenda, od petka do nedelje, intervenisali protiv 288 osoba, koje su nelegalno prešle granicu – saopštila je u ponedeljak Mađarska državna policija. Tokom prošle nedelje je na teritoriji države uhapšeno i vraćeno 536 osoba. U nedelji pre toga - od 11. do 17. januara - broj uhapšenih iznosio je 648. Na Rumunskoj i Hrvatskoj granici je tokom prošle nedelje uhapšeno 77 osoba. Prema policijskom izveštaju, krivički postupak je pokrenut protiv dvadeset osoba, osumnjičenih za trgovinu ljudima.

Mađarska
migracija
migranti

Najnovije

Najčitanije

Otvorena Vojvođanska rvačka akademija

Sportski objekat u Kanjiži ostvaren je uz podršku vlade Mađarske u visini od 2,9 miliona evra. Objekat je građevinski završen i opremljen, po planu do 10. avgusta biće okončani svi radovi na uređenju.

U Novoj Crnji obeležen Dan sela

Banatsko naselje Nova Crnja juče je obeležilo Dan sela. Izostali su susreti Crnjana, ali je celodnevni program u organizaciji Saveta mesne zajednice pratio veliki broj meštana.