Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Poljoprivreda i turizam

2021.12.09
19:06
2021.12.09
19:17
Forrás
Pannon RTV
Sekretarijat za poljoprivredu sa 16 miliona dinara jača turističke kapacitete poljoprivrednih proizvođača. Konkurisalo je 12 gradova i opština Vojvodine, a ugovori su potpisani danas u Novom Sadu.

Od iznosa dobijenih na konkursu lokalne samouprave će postaviti turističke table, odnosno novac će biti usmeren za postavljanje signalizacije kojom se obaveštava da se u određenom objektu poljoprivredni proizvođači bave i prodajom domaćih proizvoda. Opovo je jedno od 12 opština koje su dobile novac na konkursu. Miloš Markov, predsednik opštine ističe: „Odobrena nam je izrada projektno-tehničke dokumentacije koja se tiče izgradnje sportskog centra u Sefkerinu, sa određenim sadržajima koji se tiču rurala, odnosno sa prodajnim mestima na tom sportskom centru gde će naši građani, poljoprivrednici sa teritorije naše opštine moći da prodaju svoju proizvode."

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Opštini Kanjiža odobreno je 540 hiljada dinara kojima će pomoći lokalnim malim proizvođačima, vinarima, proizvođačima rakije, medarima, odgajivačima povrća i voća i proizvođačima sireva. U prvi krug uključeno je 15 proizvođača – kaže Zoltan Vaš. Član opštinskog veća zadužen za oblast poljoprivrede kaže: „Verujem da će sudbina malih proizvođača u budućnosti krenuti nešto bolje, jer su svi putnici u tranzitu radoznali da vide koje proizvode može da ponudi neka teritorija, i ovo je jedna nova mogućnost koja se pruža poljoprivrednim proizvođačima."

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Ukupni okvir konkursa je bio 28 miliona dinara, a sada je raspodeljeno 16 miliona. Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu naglašava da će i naredne godine pomoći poljoprivrednim proizvođačima: „Ono što će uslediti u narednoj godini jeste isti budžet i naravno unapređenje ruralne infrastrukture. Ja vas molim da iskoristite priliku i da konkurišete. Nastavićemo dalje da jačamo naša poljoprivredna gazdinstva, da prošire svoju delatnost na oblast turizma. Pored, naravno jačanja te turističke signalizacije nas očekuju i konkursi koji će se odnositi naravno i na smeštajne kapacitete."

Od naredne godine podrška bi trebala biti proširena i na obeležavanje proizvoda u cilju jačanja domaćih proizvođača.

Zoltan Vaš
Miloš Markov
Čedomir Božić

Najnovije

17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.
16:09, Frissítve: 16:14

Izložba umetničkih fotografija u Bečeju

U Galeriji "Krug" u Gradskom pozorištu u Bečeju je otvorena izložba fotografija pod nazivom "Dijalog". Na izložbi zainteresovani mogu da pogledaju fotografije Olivije Erdelji iz Bačkih Vinograda i Lasla Justina iz Bečeja.

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!