Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Dragan Miljanić

Poljoprivreda, lov, ribolov - sve na jednom mestu u Novom Sadu

2021.09.19
18:31
2021.09.19
20:09
Forrás
Pannon RTV
Veliko interesovanje vladalo je u nedelju na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. Na ovoj manifestaciji, koja se održava 88. put, prisustvuje 800 izlagača iz 17 zemalja, ali su iz susednih zemalja došli kako posetioci tako i kupci.

Izložba je i drugog dana privukla brojne posetioce. Svi oni koji su zainteresovani za poljoprivredu, lov, ribolov i srodne privredne grane, na raspolaganju imaju širok spektar ponude. Posetioci se takođe mogu upoznati sa najnovijim dostignućima i tehnologijama.

Pannon RTV/ Dragan Miljanić

Naučni skupovi su takođe sastavni deo sajma. Na štandu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu vodio se razgovor o aktuelnom položaju, mogućnostima i izazovima mladih poljoprivrednika u Srbiji.

Jovan Topalski, proizvođak iz Čuruga: „Ja mislim da bi trebalo, prvo i osnovno, evo videli smo sad ovu godinu, obnoviti kanalsku mrežu po meni, i ti da kanali imaju vode, da bi moglo da se navodnjava."

 

Pannon RTV/ Dragan Miljanić

Ove godine je pomenuti Sekretarijat sa 200 miliona dinara pružio ciljanu podršku mladim proizvođačima, mlađim od 40 godina, za pokretanje sopstvenog biznisa -  istakao je Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu. On je dodao: „Ono što me raduje jeste, da ima dosta stočara, odnosno mladih poljoprivrednika, koji će se baviti stočarstvom, što se ogleda pre svega u nabavci stada, ali takođe imamo dosta i voćara, ali pre svega i povrtara."

Pannon RTV/ Dragan Miljanić

Ove godine, paralelno sa Poljoprivrednim sajmom, organizovan je i Sajam lova i ribolova. Na sajmu prisustvuju i predstavici Lovačkih saveza Vojvodine i Srbije.

Bratislav Ćirković, predsednik Lovačkog saveza Srbije: „Sajamska aktivnost, kada je u pitanju lov je višestruko značajna za proizvođače, trgovce, proizvođače oružja, municije, opreme za lovstvo, ribarstvo i sve ostale pridružene aktivnosti koje imamo."

 

Pannon RTV/ Dragan Miljanić

Na manifestaciji će i Javno preduzeće „Vojvodinašume" predstaviti potencijal područja koji se nalazi u njegovoj nadležnosti. U lovištima na površini od 110 hiljada hektara u Pokrajini ima oko 10 hiljada primeraka krupne divljači - kaže Roland Kokai, direktor javnog preduzeća.

„Pored krupne divljači mogu se loviti i fazani, tu su i divlje patke, divlje guske, u zimskom periodu, kada je jako hladno, na Dunavu. Ta divljač se može loviti. Naše najvrednije lovište nalazi se u okolini Bačkog Monoštora, gde je trofejni potencijal jelena veoma visok."

 

Pannon RTV/ Dragan Miljanić

Deo sajma predstavlja i nagradna igra, na kojoj možete osvojiti traktor, sejalicu, kosilicu ili prikolicu. Svi posetioci mogu učestvovati u njoj, a izvlačenje će biti u četvrtak.

sajam lova i ribolova
Čedomir Božić
Bratislav Ćirković
Roland Kokai
Vojvodinašume

Najnovije

15:49, Frissítve: 17:08

Mađarska nacionalna politika živi svoje zlatno doba

Zahvaljujući mađarskim novinarima u dijaspori, može se reći da mađarska nacionalna politika trenutno živi svoje zlatno doba - rekla je Katalin Sili na Konvenciji udruženja mađarskih novinara u dijaspori, koje je održano u mađarskom mestu Tengelic.
18:04, Frissítve: 19:37

Avantura prikupljanja smeća

Zagađenje reke Tise otpadom je veliki problem očuvanja prirode. Sa ciljem da se taj otpad ukloni, formirana je ekspedicija na reci Tisi pod nazivom "PET kupa".

Najčitanije