Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Poljoprivredna izložba, koncerti, zanatsko pivo i proizvodi u Novom Bečeju

2021.08.28
14:43
2021.08.28
19:33
Forrás
Pannon RTV
U Novom Bečeju su započeli 27. Velikogospojinski dani, u okviru kojih su do nedelje uveče različiti programi, uključujući i poljoprivredni sajam. Večeras na velikoj bini nastupa i mađarski bend “Alvin i veverice”.
Pannon RTV/Rácz László

Manifestacija Velikogospojinski dani u Novom Bečeju počela je u petak otvaranjem 8. Poljo-festa. Katinska Stojanov i njeni sinovi dolaze na festival svake godine: “Ovde smo još od kad su oni bili mali. Dođemo svake godine, gledamo traktore, mehanizaciju i stoku, dok je bila. Tako prošetamo po vašaru.”

Pannon RTV/Rácz László

Privredna i trgovinska komora Budimpešte je pre dve godine otvorila kancelariju u Novom Bečeju. Na otvaranje poljoprivednog sajma doputovali su i predstavnici komore iz Budimpešte. Mikloš Bornemisa, potpredsednik Visoke škole za međunarodnu i spoljnu trgovinu Privredne i trgovinske komore: “Organizujemo poslovne sastanke, kako bi se mađarski i srpski preduzetnici mogli sastati, razmatramo koja su njihova interesovanja, a mogao bih poduže da nastavim. Dakle, govorimo o poseti pre početka poslovanja.”

Pannon RTV/Rácz László

Poljoprivredni sajam čeka posetioce do nedelje uveče, rekao je Milan Stojšin. Pomoćnik gradonačelnika Novog Bečeja zadužen za poljoprivredu: “Mi ovde imamo proizvođače, odnosno izlagače poljoprivredne mehanizacije i to sigurno najveće u zemlji, i imamo izlagače, kompanije koje prodaju seme i pesticide, tako da poljoprivrednici mogu od njih tražiti savete na licu mesta.”

Pannon RTV/Rácz László

Za vreme trajanja manifestacije, zainteresovanima je na raspolaganju Ulica zanatskog piva i zanatski vašar.

Aleksandar Mojić proizvođač sveća svake godine je prisutan na vašaru: “Nadam se da će ipak i pored svih vremenskih uslova i problema koji prate ovu manifestaciju, ipak biti posetilaca da predstavimo svoje proizvode i da eventualno nešto i prodamo i zaradimo. Zato i radimo, ne?”

Pannon RTV/Rácz László

Večerašnji program počinje u 20 časova nastupom mađarskog benda “Alvin i veverice”, nastavlja koncertom grupe “Ortodox Celts” i grupe “dr Nele Karajlić”. Manifestacija se završava vatrometom u nedelju uveče nakon zadnjeg koncerta.

 

Novi Bečej
Milan Stojšin

Najnovije

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.

Igra strpljenja na graničnim prelazima može da počne

Već u ranim popodnevnim časovima, svi oni koji su hteli da pređu u Mađarsku, na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu, morali su da čekaju dva i po sata. Ali i na manjim prelazima se čekalo od sat i po do dva sata.