Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Poljoprivredna izložba, koncerti, zanatsko pivo i proizvodi u Novom Bečeju

2021.08.28
14:43
2021.08.28
19:33
Forrás
Pannon RTV
U Novom Bečeju su započeli 27. Velikogospojinski dani, u okviru kojih su do nedelje uveče različiti programi, uključujući i poljoprivredni sajam. Večeras na velikoj bini nastupa i mađarski bend “Alvin i veverice”.
Pannon RTV/Rácz László

Manifestacija Velikogospojinski dani u Novom Bečeju počela je u petak otvaranjem 8. Poljo-festa. Katinska Stojanov i njeni sinovi dolaze na festival svake godine: “Ovde smo još od kad su oni bili mali. Dođemo svake godine, gledamo traktore, mehanizaciju i stoku, dok je bila. Tako prošetamo po vašaru.”

Pannon RTV/Rácz László

Privredna i trgovinska komora Budimpešte je pre dve godine otvorila kancelariju u Novom Bečeju. Na otvaranje poljoprivednog sajma doputovali su i predstavnici komore iz Budimpešte. Mikloš Bornemisa, potpredsednik Visoke škole za međunarodnu i spoljnu trgovinu Privredne i trgovinske komore: “Organizujemo poslovne sastanke, kako bi se mađarski i srpski preduzetnici mogli sastati, razmatramo koja su njihova interesovanja, a mogao bih poduže da nastavim. Dakle, govorimo o poseti pre početka poslovanja.”

Pannon RTV/Rácz László

Poljoprivredni sajam čeka posetioce do nedelje uveče, rekao je Milan Stojšin. Pomoćnik gradonačelnika Novog Bečeja zadužen za poljoprivredu: “Mi ovde imamo proizvođače, odnosno izlagače poljoprivredne mehanizacije i to sigurno najveće u zemlji, i imamo izlagače, kompanije koje prodaju seme i pesticide, tako da poljoprivrednici mogu od njih tražiti savete na licu mesta.”

Pannon RTV/Rácz László

Za vreme trajanja manifestacije, zainteresovanima je na raspolaganju Ulica zanatskog piva i zanatski vašar.

Aleksandar Mojić proizvođač sveća svake godine je prisutan na vašaru: “Nadam se da će ipak i pored svih vremenskih uslova i problema koji prate ovu manifestaciju, ipak biti posetilaca da predstavimo svoje proizvode i da eventualno nešto i prodamo i zaradimo. Zato i radimo, ne?”

Pannon RTV/Rácz László

Večerašnji program počinje u 20 časova nastupom mađarskog benda “Alvin i veverice”, nastavlja koncertom grupe “Ortodox Celts” i grupe “dr Nele Karajlić”. Manifestacija se završava vatrometom u nedelju uveče nakon zadnjeg koncerta.

 

Novi Bečej
Milan Stojšin

Slične vesti

Najnovije

14:55, Frissítve: 16:22

Završeni susreti amaterskih pozorišta

U Sajanu su završeni 25. susreti amaterskih pozorišta Mađara u Vojvodini. Tokom sedmice predstavilo se 10 amaterskih družina, a žiri podelio nagrade. Susrete je MNS proglasio od nacionalnog značaja.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.