Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Poljoprivredna izložba, koncerti, zanatsko pivo i proizvodi u Novom Bečeju

2021.08.28
14:43
2021.08.28
19:33
Forrás
Pannon RTV
U Novom Bečeju su započeli 27. Velikogospojinski dani, u okviru kojih su do nedelje uveče različiti programi, uključujući i poljoprivredni sajam. Večeras na velikoj bini nastupa i mađarski bend “Alvin i veverice”.

Manifestacija Velikogospojinski dani u Novom Bečeju počela je u petak otvaranjem 8. Poljo-festa. Katinska Stojanov i njeni sinovi dolaze na festival svake godine: “Ovde smo još od kad su oni bili mali. Dođemo svake godine, gledamo traktore, mehanizaciju i stoku, dok je bila. Tako prošetamo po vašaru.”

Privredna i trgovinska komora Budimpešte je pre dve godine otvorila kancelariju u Novom Bečeju. Na otvaranje poljoprivednog sajma doputovali su i predstavnici komore iz Budimpešte. Mikloš Bornemisa, potpredsednik Visoke škole za međunarodnu i spoljnu trgovinu Privredne i trgovinske komore: “Organizujemo poslovne sastanke, kako bi se mađarski i srpski preduzetnici mogli sastati, razmatramo koja su njihova interesovanja, a mogao bih poduže da nastavim. Dakle, govorimo o poseti pre početka poslovanja.”

Poljoprivredni sajam čeka posetioce do nedelje uveče, rekao je Milan Stojšin. Pomoćnik gradonačelnika Novog Bečeja zadužen za poljoprivredu: “Mi ovde imamo proizvođače, odnosno izlagače poljoprivredne mehanizacije i to sigurno najveće u zemlji, i imamo izlagače, kompanije koje prodaju seme i pesticide, tako da poljoprivrednici mogu od njih tražiti savete na licu mesta.”

Za vreme trajanja manifestacije, zainteresovanima je na raspolaganju Ulica zanatskog piva i zanatski vašar.

Aleksandar Mojić proizvođač sveća svake godine je prisutan na vašaru: “Nadam se da će ipak i pored svih vremenskih uslova i problema koji prate ovu manifestaciju, ipak biti posetilaca da predstavimo svoje proizvode i da eventualno nešto i prodamo i zaradimo. Zato i radimo, ne?”

Večerašnji program počinje u 20 časova nastupom mađarskog benda “Alvin i veverice”, nastavlja koncertom grupe “Ortodox Celts” i grupe “dr Nele Karajlić”. Manifestacija se završava vatrometom u nedelju uveče nakon zadnjeg koncerta.

 

Novi Bečej
Milan Stojšin

Najnovije

Najčitanije

Mladić i devojka poginuli na Kopaoniku

Dvoje mladih smrtno je stradalo tokom noći na Kopaoniku vozeći motorne sanke, a dva člana Gorske službe spasavanja su ih zatekla na licu mesta, bez znakova života.