Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Poljoprivredni sajam u Senti

2018-12-09
17:26
Forrás
Pannon RTV
I ove godine je u sportskoj hali organizovan sajam Dani poljoprivrede. Tokom dvodnevne manifestacije održano je takmičenje Vojvođanskih kulinara i prehrambene industrije.

Žiri je ocenjivao više od 180 jela. Na takmičenje je moglo da se prijavi u četiri kategorije: domaća torta, pecivo, hladno posluženje i toplo posluženje za šest osoba. Kristina Nađ prijavila je za takmičenje hladno posluženje od ribe. „Spremila sam punjenu pastrmku, kolutiće lososa sa peršunom, krem od avokada, ukrašeno sa violom“ kaže Kristina Nađ, takmičarka iz Ugostiteljske i turističke stručne gimnazije iz Vesprema.

Cilj manifestacije je da vojvođanske namirnice prikažu kao raznovrsne, bogate i na taj način ih popularišu, ali i da se između proizvođača i prerađivača izgrade međusobni privredni kontakti.

„Prisutni su izlagači iz čitave Vojvodine, naše domaćice, ljudi koji peku rakiju, prave sokove, medari koji su naši stalni izlagači, na taj način se svi okupljamo“ kaže Ferenc Šoti, predsednik „Gazdakora“ iz Sente.

Organizatori se uzdaju da će ovakve manfiestacije podstaći proizvođače da se bave preradom svojih proizvoda. „Mislim da su lokalni proizvodi velika vrednost Vojvodine, i to u svakom pogledu, od metala, drveta, do heklanja i veza. Verujem da to može da predstavlja turističku vrednost i važno je da se upoznamo sa tom ponudom“ kaže Andraš Mentš, direktor VaTeBeT-a iz Sente.

Na događaju su osim ručnih radova i gastronomskih specijaliteta, nagrađeni i proizvođači rakija.

Senta
Dani poljoprivrede

Slične vesti

Najnovije

15:49, Frissítve: 16:00

Cveta Tisa!

Oni koji se za vikend upute na Tisu kod Kanjiže mogu da prisustvuju intezivnom plesu rečnog insekta.
13:43

Čantavir bez struje

Više od 12 časova je u prekidu snabdevanje dela Čantavira električnom energijom jer je zbog jučerašnje oluje nastavo kvar na više dalekovoda.

Najčitanije

Pokloni za trojke na Paliću

Tivadar Bunford posetio je danas trojke, a predsednik Skupštine grada u posetu bebama na Paliću nije otišao praznih ruku.