Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Poljoprivrednici očekuju značajno povećanje cena

2021.02.17
16:54
2021.02.17
18:14
Forrás
Pannon RTV
I pre početka samih prolećnih radova, poskupeće seme i đubrivo, možda i za 25 do 30 odsto, a i nabavka takođe može predstavljati problem - kažu poljoprivrednici.
Pannon RTV/Apczi Jenő

Prolećni radovi na zamljištima još nisu ni počeli, a seme i đubrivo već poskupljuju. Poljoprivredni proizvođač Robert Kiš iz Kanjiže kupio je đubrivo još prošle godine: „Đubrivo kupljeno prošle jeseni je gotovo za 10 dinara jeftinije od onoga što se sada pominje. Dakle, đubrivo je prošlo kroz jedno drastično povećanje. Ove godine već počinjemo da imamo poteškoće sa nabavkom, a đubrivo je skuplje sa svakom novom isporukom."

Pannon RTV/Apczi Jenő

Sličan rast cena može se očekivati i kod semena, određena vrsta semena može koštati i do 30 odsto više nego prethodne godine. Problemi mogu nastati pre svega oko nabavke semena stranih proizvođača. O razlozima govori Eržebet Bata, predsednica Udruženja poljoprivrednika „Gazdakor" Kanjiža: „Dobili smo informaciju da je u okolnim zemljama, gde se semena pakuju i proizvode i odakle smo i mi iz Srbije kupovali, bio mali prinos i da navodno zbog toga ne mogu da ostvare izvoz. Rast cena je prisutan stalno, to se oseća i drugde."

Predsednica Udruženja poljoprivrednika kaže da rast cena predstavlja sve veći teret za poljoprivrednike, posebno pre početka prolećnih radova.

poljoprivrednici
cene
povećanje
prolećni
radovi
seme
đubrivo

Najnovije

17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.
16:09, Frissítve: 16:14

Izložba umetničkih fotografija u Bečeju

U Galeriji "Krug" u Gradskom pozorištu u Bečeju je otvorena izložba fotografija pod nazivom "Dijalog". Na izložbi zainteresovani mogu da pogledaju fotografije Olivije Erdelji iz Bačkih Vinograda i Lasla Justina iz Bečeja.
19:25

Učinimo sve da epidemija ne ojača ponovo!

Epidemiološka situacija u Srbiji se pogoršava - u poslednje dve nedelje raste broj novozaraženih i broj pacijenata koji se nalaze na bolničkom lečenju, stoji u saopštenju Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.