Ugrás a tartalomra

Polomljeni platani na Radijalcu

2017-06-19
17:30
U noći sa subote na nedelju su izlomljeni mladi platani na subotičkom Radijalcu
U noći sa subote na nedelju su izlomljeni mladi platani na subotičkom Radijalcu . Mladice su zasađene u martu, bile su zaštićene metalnom rešetkom, te stoga nadležni smatraju da je u pitanju namerni vandalizam. Stanovnici iz okoline su pomislili da je vetar mogao polomiti mlado drveće, ali su se morali součiti s time da su polomljeni svi platani zasađeni ove godine. Nadležni iz javnog preduzeća Čistoća i zelenilo kažu da su biljke redovno zalivali i pazili. Šteta je velika jer se radi o skupim sadnicama. Sve mora da se povadi jer se stabljike ne mogu spasiti. Građani su zamoljeni da ukoliko uoče sličan slučaj, da obaveste komunalnu policiju ili policiju - objavio je portal subotica.com.

Most

21:28, Frissítve: 22:10

Összeért a híd két íve

Összeértek a mederhíd ívei, s tizennyolc év után újra átível a Dunán az újvidéki Žeželj-híd. Egyelőre csak gyalogosan lehet átkelni rajta a folyón Újvidék és Pétervárad között.
20:37, Frissítve: 21:06

Citeratalálkozót tartottak Adorjánon

Az idén harmadik alkalommal rendezték meg a „Szól a citera” elnevezésű citeratalálkozót Adorjánon. A szervező Szőke Tisza Művelődési Egyesület mellett még hét csoport lépett színpadra.

Népszerű

Marihuana

Reske: Otkrivena droga u autobusu iz Srbije

Na graničnom prelazu Reske mađarski carinici otkrili su 10 kilograma marihuane u autobusu sa srpskim registracionim tablicama, koji je saobraćao prema Nemačkoj – saopštila je Mađarska Uprava.

Senta: SVM pobedio na izborima za MZ

U nedelju su održani izbori za mesne zajednice u opštini Senta. Građani su mogli da glasaju za kandidate, u sedam mesnih zajednica izabrani su novi saveti.