Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Pomen kod Balade vešanih i na Jevrejskom groblju

2020.11.18
17:43
Forrás
Pannon RTV
Položeni su venci na spomenik Balada vešanih na Senćanskom putu, kao i na spomeniku na Jevrejskom groblju u Subotici.
Pannon RTV

Odata je počast mladim ljudima koji su početkom Drugog svetskog rata obešeni u Subotici. Preki sud je četrnaest mladića i jednu devojku osudio na smrt, a kazna je nad njima izvršena 18. novembra 1941. godine. Povodom 79 godina od njihovog pogubljenja, položeni su venci na spomenik Balada vešanih na Senćanskom putu. Nakon toga, venci su položeni i na spomenik na Jevrejskom groblju.

Pannon RTV

„Republika Srbija i grad Subotica uvek će odavati počast i negovati kulturu sećanja na one koji su svesno želeli da žive u slobodi, na one  koji su se svesno suprotstavili onima koji slobodu ugnjetavaju, koji ugnjetavaju razvoj svakog čoveka, svakog pojedinca" rekao je Dragi Vučković, načelnik Severnobačkog okruga u Subotici.

venac
spomenik Balada vešanih
jevrejsko groblje
Subotica
pomen

Najnovije

14:02, Frissítve: 16:33

U Kanjiži otvoren Turistički informacioni centar

U kancelariji turisti mogu pronaći različite suvenire, odnosno lokalne proizvode, ali takođe mogu saznati i nešto više o turističkim potencijalima opštine. Centar je nastao kao rezultat saradnje lokalne samouprave, nevladinih organizacija i preduzetn
13:09, Frissítve: 16:24

Smotra narodne muzike i folklora u Pančevu

U Pančevu je održana Gradska smotra muzičkih i folklornih udruženja. U velikoj sali Kulturnog centra je svoj program brojnoj publici, koja se okupila u lepom broju, prikazalo deset udruženja, domova kulture i školskih amaterskih grupa.
12:31

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.