Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Pomor palićke ribe

2019-06-10
19:36
Forrás
Pannon RTV
Stručnjaci kažu da nema razloga za zabrinutost, jer se neretko dešava pomor ribe u stajaćim vodama nastupom vrelog vremena.

Šetačima na Paliću smeta smrad uginulih riba. Prizor je žalostan jer se na gotovo celoj obali vidi pomor ribe. Smatra se da se pomor desio prvih dana juna, te se deo uginule ribe već raspada. Šetači i turisti sa nevericom gledaju crknutu ribu sa mola i štranda. Crknute ribe se raspadaju, te se okupljaju muve. Sličan, ali još veći pomor zabeležen je i proteklih godina.

Prema saopštenju javnog preduzeća Palić Ludaš se uginula riba konstantno uklanja iz jezera. Planira se veća akcija čišćenja jezera od crknute ribe u utorak. Razgovor sa nadležnima je bio telefonski i kratak, kažu da se još utvrđuje razlog pomora. Moguće je da oslabljene ribe nisu izdržače ekstremne vremenske prilike. Prvo je palo mnogo padavina, a zatim je stiglo iznenadno otopljenje što je dosta uzburkalo vodu u jezeru, što je moguće izazvalo pomor.

riba
pomor

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Jaka kiša i grad u Subotici

Oko 14 časova nebo se otvorilo nad Suboticom. Jak pljusak praćen gradom i olujnim vetrom trajao je oko pola sata.

Obilne kiše u ponedeljak

Hladni front sa kišama i pljuskovima na naše područje stiže u ponedeljak. Meteorolozi kažu da tokom dana treba računati na mestimične obilne padavine.