Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Pomozimo baki i unuci iz Feketića

2019-03-25
19:14
2019-03-25
21:06
Forrás
Pannon RTV
Roža Oros (61) iz Feketića othranjuje unuku u teškim okolnostima, baka ima zdravstvene probleme, ne može više da radi, a socijalna pomoć nije dovoljna ni za lekove.

Roža i Manuela, baka i unuka zajedno rade u bašti kako bi proizvele povrće. Zimi spavaju u kuhinji, ali peć je stara i mnogo dimi, a ogrevno drvo se teško nabavlja. Meso je na trpezi samo nedeljom. U sred ovih nevolja, mogu da se oslone samo jedna na drugu.

„Ćerka nas je ostavila. Rekla je da ide u da radi u Suboticu, da bi bilo lakše. I mi smo otišli za njom, onda je ostavila Manoku, ja sam je primila, ne želim nikome da je dam" priča Roža Oros, Feketić.

Bakinu svakodnevicu otežavaju i ozbiljni zdravstveni problemi, ima tešku alergiju i bolove u zglobovima. Kako poboleva, više ne može da prihvata posao kao ranije. Socijalna pomoć nije dovoljna za lekove, ne može da ide ni na terapije.

Baka kaže da već godinama žive od 7.280 dinara socijalne pomoći i porodičnog dodatka. Dodaje, da bi sve učinila da joj unuka odrasta u normalnim okolnostima. Devetogodišnja Manuela pohađa drugi razred, odličan je učenik. Ima mnogo prijatelja u školi, i ona bi volela da ima savremene uređaje kao i njeni drugari.

Ko želi da pomogne baki i unuci iz Feketića može da ih kontaktira na broj 0637808399, jer osim novčane pomoći, dobro bi im došla pomoć i u školskoj opremi, garderobi, dobroj peći, ili makar kao ispomoć oko kuće.Novčane priloge za ovu porodicu moguće je uplatiti na tekući račun Roža Oros, 355-0003200704657-62, Vojvođanska banka.

Feketić

Slične vesti

Najnovije

18:38, Frissítve: 20:22

U Velebitu spremali ajvar

Ponovo je, po šesti put, u Velebitu održano takmičenje u spremanju ajvara. Iz opštine Kanjiža 15 ekipa nadmetalo se u pripremi najboljeg ajvara.

Najčitanije

Jaka kiša i grad u Subotici

Oko 14 časova nebo se otvorilo nad Suboticom. Jak pljusak praćen gradom i olujnim vetrom trajao je oko pola sata.
Fekszik a másodvetés

Ove godine nevreme obralo rod

Oluja kakvu mnogi ne pamte, najveću štetu napravila je na rodu koji je bio pred berbu: na kukuruzu, kao i voćnjacima punim zrelih jabuka.