Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Pomozimo porodici Sarvak iz Ostojićeva

2020.12.30
21:12
Forrás
Pannon RTV
Porodica iz Ostojićeva obraća se za pomoć ljudima dobre volje. Kristina Sarvak ostala je sama sa sedmoro dece nakon što joj je pre mesec i po dana iznenada umro suprug.

U skromnoj kući u Ostojićevu živi Kristina Sarvak sa sedmoro dece. Njen partner preminuo je pre šest sedmica od teškog oblika raka. Tokom leta oboje su prihvatali povremene poslove, ali nakon tragedije, majka porodice ostala je prepuštena sama sebi. Zbog obaveze oko male dece, ne može da odlazi na posao.

Za sada čistim slez, što omogućava mali prihod. Nedeljno dobijam između 2.500 do 3.000 dinara. Mnogo znači, jer onda nešto više možemo da kupimo" kaže Kristina Sarvak iz Ostojićeva.

Ukupni prihodi osmočlane porodice iznose oko 30 hiljada dinara. Izdataka, opet, ima mnogo. U ovom periodu troši se  mnogo ogreva, mnogo novca daje za plaćanje računa, a potrebno je obezbediti i internet deci zbog nastave na daljinu.

„Drva bi nam najviše pomogla, dobro bi došao i jedan šporet na loženje na kojem bih mogla da grejem vodu jer nemamo kupatilo. Mom desetogodišnjem sinu trebala bi i garderoba."

„Kako održavate higijenu bez kupatila?"

„Napolju na šporetu zagrejem vodu i kupamo se u kadi."

Porodica bi prihvatila svaku pomoć. Oni koji bi želeli da pomognu Kristini Sarvak iz Ostojićeva mogu da je kontaktiraju na telefonski broj 062/860-8029.

Ostojićevo

Najnovije

Najčitanije