Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Pomozimo subotičkoj porodici Fazekaš!

2021.12.02
20:27
2021.12.02
20:33
Forrás
Pannon RTV
Roditelji i troje dece žive u jednoj maloj kući u Kertvarošu, ali nisu u mogućnosti da u potpunosti zagreju svoj dom.
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Porodici Fazekaš iz Subotice potreban je ogrev. Srednje dete porodice, Viktorija, ove godine je krenula u prvi razred osnovne škole. Baš je pisala domaći zadatak iz matematike kada smo ih posetili. Njen stariji brat Jožef je bio u školi, a njena mlađa sestra Katalin se igrala sa svojim bebama. Viktorija Fazekaš: „Joži se najbolje igra sa telefonom, a Katika i ja se igramo sa igračkama u dvorištu ili ovde unutra."

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Ova subotička porodica živi od socijalne pomoći, a hranu dobija i od Karitasa. U nekoliko prostorija u kući nema struje. Janoš Fazekaš je nesposoban za rad zbog fizičkih povreda, a njegova partnerka Aleksandra ima mentalnih smetnji

Janoš Fazekaš: „Imam dosta povreda. Kad sam bio dete, povredio sam ruku. Kad god nosim neki teret, uvek. Povređena mi je kičma. Ne može se operisati. Zbog toga mi se grči i noga, a i glava. Imam mnogo problema. Ali najviše leđa i noge. Ne mogu da radim. Možda neke sitnice, ali konkretan posao ne mogu da radim."

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Porodici Fazekaš su najpotrebnija drva za ogrev, jer su im sadašnje rezerve dovoljne za vikend, ali prihvataju i odeću i hranu. Svi koji žele da pomognu porodici, mogu da ih pozovu na telefon 060/50-15-325 ili da ih posete lično, u ulici Aranđelovačka 45/a u Subotici.

pomoć

Najnovije

18:01

Novi negativan rekord

Korona virus se u Srbiji sve brže širi. U poslednja 24 sata u zemlji je registrovano više od osamnaest hiljada novozaraženih. To je novi negativan rekord od pojave virusa u Srbiji.

Najčitanije

Kuća im je izgorela, potrebna im je pomoć

Proteklog vikenda je usled požara na dimnjaku oštećena jedna porodična kuća u Kuli. Bračni par Kanjo živi u dvojnoj kući, ali na sreću, plamen se nije proširio na drugi deo objekta. Svako ko želi može da pruži pomoć nesrećnoj porodici.

U Mađarskoj se skraćuje vreme karantina

Karantin će za odrasle osobe biti sedam dana, a u slučajevima bez simptoma, sa negativnim testom može se skratiti i na pet dana. U nastavi karantin se za vakcinisane skraćuje na pet dana.