Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Ponovo dozvoljen uvoz mesa iz Mađarske

2019-10-05
15:56
Forrás
MTI
Vest je saopštilo Ministarstvo poljoprivrede Mađarske.

U saopštenju koje prenosi MTI kaže se da je nakon jednogodišnjeg usaglašavanja Srbija ponovo otvorila svoje tržište za uvoz svinjskog mesa iz Mađarske. Srbija je – slično kao i druge države – zatvorila svoje tržište za svinjsko meso iz Mađarske  nakon što je prošlog aprila izbila afrička kuga svinja. O sadašnjoj odluci obe strane su se saglasile ovog septembra, i na osnovu toga ponovo mađarski privrednici, koji posluju izvan takovznaih zaraženih teritorija, mogu da izvoze sveže meso za Srbiju.

Mađarska
uvoz
meso

Slične vesti

Najnovije

13:12, Frissítve: 18:08

Jezik, društvo i um

Niz konferencija o jeziku koju je 1992. godine pokrenuo odsek za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu proširio se na čitav region Karpatskog basena.
21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.