Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Poplaviti! Žirafa! Letnji kamp!

2021.07.20
20:44
2021.07.21
16:52
Poplaviti! Žirafa! Letnji kamp! - viče više od stotinu dece na početku svakog dana, na letnjem kampu Mađarskog kulturnog centra „Petefi Šandor" u Novom Sadu, koji se organizuje deseti put. Ovogodišnja tema kampa su naučnici i umetnici budućnosti.

Mališani koji se smeju, nasmejani edukatori i roditelji. Novosadski letnji kamp nudi razonodu ne samo za mališane već i za odrasle.

Rona Pete: „Volela bih da dođem i sledeće godine, jer je veoma zanimljivo i uvek izmisle veoma dobre programe."

Mališani tokom samih aktivnosti nauče mnogo toga, ali imaju i dovoljno vremena za igru i druženje.

Mate Štefan: „Ima situacija kada sam ja kralj i imam vojnike, a sa jednom svojom drugaricom igramo i vije."

Pannon RTV/Bognár Róbert

Za starije je najuzbudljivije pravljenje filma.

Blanka Kabok: „Moramo da snimimo jedan kratak film o ovih nekoliko dana u kampu, koji možemo da snimimo i da napravimo i intervjue. Možemo snimati pozorište lutaka, kako plešu, radimo i sve ostalo."

Fotografisanje i snimanje filma predavala je Anabela Otoš.

„Njima se to zaista, zaista dopalo, već su jako uzbuđeni, podelila sam im uloge: reditelj filma, snimatelj, montažer."

Ildiko Hanak Rigo bavila se mališanima u programu „Ljuljanje".

„To je jedan metod vaspitanja, ali ne direktno vaspitanje, već vaspitanje dece sa različitim muzičkim impulsima, imitacijama zvuka, pesmicama. Na taj način poboljšavamo njihov sluh, posebno njihovu vezanost za maternji jezik."

Pannon RTV/Bognár Róbert

Kamp je prošle godine izostao zbog epidemije korona virusa, pa je veliko zadovoljstvo što se mogao održati ove godine. Svake godine kamp se gradi oko jedne centralne teme, a ove godine je fokus na naučnicima i umetnicima budućnosti – rekla je organizatorka Anamarija Viček.

„Ovogodišnji rukovodioci grupa su stručni nastavnici, slikari koji takođe rade i kao pedagozi, i zbog toga smo odlučili da bi tema trebalo da budu umetnici i naučnici budućnosti. Pokušavamo da saznamo od dece šta će biti kada odrastu, da deci damo do znanja da mogu da biraju bilo koju profesiju."

Kamp traje sve do petka.

letnji kamp
Novi Sad

Najnovije

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.