Ugrás a tartalomra
Topolyai tó
Pannon RTV

Poribljavanje Zobnatičkog jezera

2019-04-16
17:51
Forrás
Közlemény
U Zobnatičko jezero pušteno je 1.700 kilograma jednogodišnjih i 600 kilograma dvogodišnjih šarana.

Poribljavanje Zobnatičkog jezera vrši se šaranima, jednogodišnji šarani su teški 50-100 grama, a dvogodišnji su 500-1000 grama. Biće pušteno 1.700 kilograma jednogodišnjih i 600 kilograma dvogodišnjih šarana, dakle ukupno 2,3 tone.

Otako se jezero našlo pod zaštitom sve je veće interesovanje za njega, te se značajno povećala i količina izlovljene ribe. Radi očuvanja kvantiteta i kvaliteta ribnog fonda se ovih dana vršilo poribljivanje uz podršku lokalne samouprave Bačke Topole. To je izvršeno u skladu sa pravilima koja određuju upravljanje jezerom, u prisustvu nadležnih pokrajinskih inspektora. Ukupna vrednost poribljivanja je preko milion dinara, što je lokalna samouprava izdvojila iz sopstvenih sredstava.   

Zobnatičko jezero

Slične vesti

Najnovije

09:33, Frissítve: 09:53

Maestro i violina ponovo u zagrljaju

Violinu koja je ukradena početkom novembra policija vratila Feliksu Lajko. Odred mladih policajaca dobio i posebnu zahvalnicu umetnika i poznatog luteira Markusa Barbarose iz Beča – vlasnika violine.
21:04

Danas je Dan mađarske kulture

Pozorišnim predstavama, uručivanjem nagrada, koncertima, izložbama, promocijama knjiga, pesničkim i muzičkim večerima širom države i van njenih granica praznuje se Dan mađarske kulture.

Najčitanije

Glavobolja zbog starog automobila?

Zagađenje vazduha je postalo najgorući problem današnjice. Sve naslovnice i istaknuti članci u srpskim novinama govore o tome. Iz dana u dan se uvode nove mere.