Ugrás a tartalomra
Topolyai tó
Pannon RTV

Poribljavanje Zobnatičkog jezera

2019-04-16
17:51
Forrás
Közlemény
U Zobnatičko jezero pušteno je 1.700 kilograma jednogodišnjih i 600 kilograma dvogodišnjih šarana.

Poribljavanje Zobnatičkog jezera vrši se šaranima, jednogodišnji šarani su teški 50-100 grama, a dvogodišnji su 500-1000 grama. Biće pušteno 1.700 kilograma jednogodišnjih i 600 kilograma dvogodišnjih šarana, dakle ukupno 2,3 tone.

Otako se jezero našlo pod zaštitom sve je veće interesovanje za njega, te se značajno povećala i količina izlovljene ribe. Radi očuvanja kvantiteta i kvaliteta ribnog fonda se ovih dana vršilo poribljivanje uz podršku lokalne samouprave Bačke Topole. To je izvršeno u skladu sa pravilima koja određuju upravljanje jezerom, u prisustvu nadležnih pokrajinskih inspektora. Ukupna vrednost poribljivanja je preko milion dinara, što je lokalna samouprava izdvojila iz sopstvenih sredstava.   

Zobnatičko jezero

Slične vesti

Najnovije

09:20, Frissítve: 19:10

Koliko je zdrava bebi hrana?

U hrani za bebe sadržaj šećera je previsok – oglasila se Svetska zdravstvena organizacija. SZO je zbog toga ne preporučuje bebama mlađim od šest meseci.

Najčitanije

Devojka iz Horgoša je lepotica štranda

Po oceni žirija Noemi Sabo ponela je krunu Mis štranda dnevnog lista „Mađar so". Ona će predstavljati Vojvodinu na izboru za najlepšu Mađaricu na svetu.

Deponija kod Bikova reciklira sav otpad

Subotica je danas bila domaćin kampanje “EU zeleni dan”. Tim povodom je delegacija EU sa predstavnicima Ministarstva zaštite životne sredine Srbije obišla Regionalnu deponiju kod Bikova.