Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Porodica Kujundžić traži pomoć ljudi dobre volje

2018-12-13
17:30
Forrás
Pannon RTV
Nakon jedne nesreće porodica Kujundžić ostala je bez jedinog prihoda od prevoza konjskom zapregom i Božić dočekuju u veoma skromnim uslovima.

Ljude dobre volje mole da im pomognu ukoliko mogu.

Bela Kujundžić imao je nesreću u blizini Subotice kada je na njegovo zaprežno vozilo od nazad udario automobil. Slomljeno mu je više rebara i noga i zbog toga više ne može da radi svoj posao. Zaprežnog konja su uspeli da spasu, iako je povređen i potrebna mu je pomoć veterinara.

U kući u kojoj žive u Subotici nema ni vode, ni struje. Od kako glava porodice ne može nakon nesreće da radi, žive od socijalne pomoći koja je mesečno 12.400 dinara. Devojčica Martina često boravi kod bake, jer porodica nema ni ogreva i  smrzavaju se tokom hladnih zimskih noći. Pokušavaju da sakupljanjem sekundarnih sirovina nadopune pomoć od države, ali u ovakvim okolnostima ne mogu više bez dodatne pomoći.

„Kada sam imao zaprežno vozilo mogao sam da sakupljam plastiku, skupljao sam i gvožđe, sve što sam mogao. Išao sam da kosim, i radio takve poslove. Sada su mi lekari rekli da ne mogu da radim" kaže Bela Kujundžić.

Porodici je pre svega potrebno ogrevno drvo, trajne namirnice, odeća, kao i izvor energije da bi u kući bilo struje. Prihvataju i građevinski materijal kako bi uspeli da završe mokri čvor i kuhinju koju su proletos počeli da zidaju.

„Kada ima ogrevnog drveta, ako bi neko dobrodušan mogao da da, onda bih založila i brzo nešto skuvala za devojčicu. Ili butan bocu i rešo. I sada je bila bolesna" kaže Gizela Kujundžić.

Porodica Kujundžić rado će prihvatiti svaku pomoć. Ko je u mogućnosti da pomogne olakšaće im predstojeće praznike. Ko želi da pruži donaciju može da im se obrati na telefon 061/131-2918  koji koriste supružnici.

Subotica

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Devojka iz Horgoša je lepotica štranda

Po oceni žirija Noemi Sabo ponela je krunu Mis štranda dnevnog lista „Mađar so". Ona će predstavljati Vojvodinu na izboru za najlepšu Mađaricu na svetu.

Sto tamuraša sviralo istovremeno!

Rekordan broj okupljenih tamburaša ostvaren je u subotu popodne u Bačkom Petrovom Selu, dolaskom muzičara iz Vojvodine, Mađarske i Hrvatske.