Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Porodični dan u obdaništu „Vackor"

2022.05.21
15:27
2022.05.21
17:54
Forrás
Pannon RTV
Mališani i njihovi roditelji proveli su dan učestvujući u različitim programima.
Pannon RTV/Huszár Dániel

Orila se od dečije graje u Mađarskoj predškolskoj ustanovi i vežbaoni „Vackor" gde je organizovan porodični dan.

Robert Kartali je došao sa suprugom i dve ćerkice, kako bi zajedno proveli ovaj porodični dan.

„Kada smo saznali da će biti porodični dan, svakako smo hteli da dođemo. Došli smo sa dvoje dece, Lila i Sofija, mama i tata. Tako će biti da će mama biti sa jednim detetom, a tata sa drugim. Nadamo se da će program biti jako dobar."

Pannon RTV/Huszár Dániel

Programi su bili usklađeni sa uzrastom deteta. Među njima su bile logičke, ekipne i sportske igre, zajedničke aktivnosti sa roditeljima, ali i razne predstave, poput mađioničarskih trikova.

Agneš Katona Novak, vršilac dužnosti direktora u obdaništu „Vackor" kaže da je važno da vaspitači neguju dobre odnose sa roditeljima. Kaže da u ustanovi predškolce uvek dočekuje mirna i porodična atmosfera.

„Ovo smo organizovali zbog toga što su nam roditelji poverili svoje dete, tu smo i mi učimo u savladavanju prvih koraka i prvih reči. Doživljaje koje oni prepričavaju, zajedno se radujemo sa njima tako da se i mi smatramo kao deo porodice, zajedno vaspitavamo decu."

Pannon RTV/Huszár Dániel

Vršilac dužnosti direktora dodaje da je zajednički cilj da deci obezbede sredinu u kojoj im se pruža ljubav, i da iz obdaništa izađu kao što svestranija, radoznalija, otvorena i dobro vaspitana deca.

vackor
porodični dan
obdanište

Slične vesti

Najnovije

14:31

Jul nas dočekuje sa visokim temperaturama

Jul nas dočekuje sa temperaturama od 36-37 stepeni. Dobra vest je da toplotni talas moramo da trpimo još samo nekoliko dana, naime, blago zahlađenje u naše krajeve stiže početkom sledeće nedelje. Međutim, vreme pogodno za kupanje neće biti narušeno.
14:10

Olakšan železnički teretni saobraćaj

Odbor za spoljne poslove Skupštine Srbije je dao saglasnost za primenu Sporazuma između vlada Srbije i Mađarske o izmenama Sporazuma o graničnoj kontroli u drumskom, železničkog i vodnom saobraćaju – objavila je Elvira Kovač na svom profilu.

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.