Ugrás a tartalomra

Porodični dan u Totovom selu

2023.05.14
12:57
2023.05.14
16:38
Forrás
Pannon RTV
U Totovom selu juče posle podne organizovan je porodični dan. Tokom programa upoznali su sokolara, streličare, organizovane su radionice ručnih radova, a posetioci su čak imali prilike i za jahanje konja.

I staro i mlado dobro se osećalo u subotu posle podne u Totovom selu, gde je povremeno bilo i sunčano. Najmlađi su mogli da biraju neki od brojnih programa.

„- Streličarstvo, jahanje, puštanje ptica“ nabraja David Mesaroš iz Sente koje su sve bile mogućnosti.

- Šta si isprobao, šta ti se do sada dopalo?

- Do sada sam isprobao streličarstvo.

- I kako je bilo, da li je teško?

- Prilično.“

Prvenstveni cilj programa je da porodice provedu prijatan dan u prirodi.

„U prvom redu pripremili smo jahanje, vožnju zaprežnim kolima, milovanje sitnih životinja, predstavljanje streličarstva. Svako može besplatno da isproba, uz odobrenje Kluba streličara „Arcus“. Osim toga predstavio se i sokolar, i u sklopu upoznavanja sa prirodom nastojali smo da povežemo i sa upoznavanjem ptica“ kaže Jene Kalman, predsednik Udruženja za negovanje tradicije „Almaš Vašdereš“ iz Totovog sela.

Naredni program udruženja biće kamp jahanja koji će organizovati u prvoj polovini jula.

porodični dan
Totovo selo
sokolar
streličarstvo
Kluba streličara „Arcus“
Jene Kalman
Udruženja za negovanje tradicije „Almaš Vašdereš“
kamp jahanja

Najnovije

15:13, Frissítve: 16:19

Takmičenje snažnih ljudi u Kanjiži

Svim takmičarima, koji su učestvovali na takmičenju u mrtvom dizanju pod nazivom Drugi Božićni kup, bila je potrebna sva snaga sa kojom raspolažu. To je treća vežba u takozvanom poverliftingu i bez sumnje najteža.

Najčitanije

Preminula je Eva Guba, novinarka Panon RTV-a

Naša koleginica je preminula danas, posle duže bolesti - obavestila je našu redakciju njena porodica. Eva Guba je za RTV Panon radila od 2020. godine, kao dopisnik iz Potiskog regiona.

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

Zoltan Maga održao koncert u Bačkoj Topoli

Violinista je ovim nastupom u crkvi Pohođenja Bezgrešne Device Marije u Bačkoj Topoli odao počast Ištvanu Pastoru, nedavno preminulom predsedniku Saveza vojvođanskih Mađara.