Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Porodični dom troje dece pretvoren u zgarište

2020.12.22
17:50
Forrás
Pannon RTV
U okolini Bajskog puta, u mesnoj zajednici Novo Selo u Subotici izgorela je kuća i sve stvari porodice Štigmond.

Bračnom paru Lauri i Željku, roditeljima troje dece sada je potrebna pomoć ljudi dobre volje kako bi obnovili dvojne kuće u kojima su živeli oni i ženin otac. Veliki deo porodične kuće nestao je u vatri koja je krenula iz kotlarnice.

Požar se dogodio pre dve sedmice, u zoru između petka i subote. Za nekoliko minuta sve ono što je stvarano tokom života, pretvoreno je u zgarište. Vatrogasci su za nekoliko trenutaka izašli na lice mesta sa četvoro vozila, ali zbog jakog vetra nisu uspeli da zaustave širenje plamena.

Pannon RTV/Csipak Edvin

Troje maloletne dece bračnog para, Veljko, Dejan i jedanaestomesečna Teodora spavali su u jednom delu kuće, dok je u drugom delu bio Laurin otac Jene. Zahvaljujući brzoj reakciji glave porodice svi su izbegli tragediju, niko nije povređen. Pretpostavljaju da je požar izazvala iskra koja je iskočila iz gorionika,  ili kratak spoj.

„Probudio sam se u zoru, negde u petnaest do četiri, da nešto pucketa. Svi smo spavali, probudio sam suprugu i decu i rekao da je požar i da  bežite napolje. Probudite tatu, jer ne znam kako je. Kada smo izašli na njegovoj strani je bila vatra, kod svekra" kaže Željko Štigmond.

Pannon RTV/Csipak Edvin

Jenea Karačonjija probudila je ćerka u poslednjem trenutku: „Odjednom samo moja ćerka viče, tata izađi, gori kuća. Tako je rekla. Ćerka me je probudila, jeste. Inače, ne bih se probudio."

„Šta je sve izgorelo?"

„Otišao je moj alat, moje mašine koje sam imao. Kupatilo je uništeno, mislim da je i bojler otišao."

„I veoma mnogo knjiga?"

„Jeste, moje stručne knjige koje su bile gore na tavanu su izgorele, kao i zamrzivač u ostavi."

Pannon RTV/Csipak Edvin

Željko i Laura su sopstvenim rukama, od temelja obnovili kuću u ulici Anđe Ranković i uselili su se u nju pre oko godinu dana. Sada su se sa decom uselili kod Laurine sestre, jer od njihove kuće ništa nije ostalo, sve je uništeno. Ipak, zidovi stoje, te kuća može da se obnovi.

„Sada nam je najvažnije da se prvo postavi krov, da se ne kvase zidovi. Svaka pomoć nam je dobrodošla, od materijala za kuću, sredstava za higijenu, namirnica, sve nam je dobro, ali najviše nam je potreban građevinski materijal kako bismo mogli da obnovimo kuću jer je ovo velika šteta, ogromna šteta" kaže Laura Štigmond.

Pannon RTV/Csipak Edvin

Ko je u mogućnosti i želi da pomogne porodici Štigmond novac može da uplati na bankovni račun 340-32401308-94 (Erste banka, na ime Laure Štigmond). Ukoliko neko želi da donira građevinski materijal i nameštaj o tome može da se dogovori sa porodicom na telefonski broj  061/73-73-467.

dom
porodica

Najnovije

18:45

Pedesetogodišnjak među dinama

Gabor Sagmajster ponovo kreće na Dakar reli. Subotički motorista i ovoga puta vozi u najtežoj kategoriji, bez mehaničara. Dakar reli startuje 2. januara 2022. iz Haile u Saudijskoj Arabiji.

Najčitanije