Ugrás a tartalomra
pixabay/chief39

Porošenko povukao zakon koji je kritivala Mađarska

2018.05.17
12:31
Forrás
MTI
Predsednik Ukrajine Petro Porošenko povukao je zakon koji je kritikovala službena Budimpešta.

Zakon je predložen za usvajanje zbog stanja na Krimu, međutim bi se odnosio i na Mađare koji žive u Ukrajini, te ga je zato kritikovala službena Budimpešta. Ukrajinski predsednik Petro Porošenko je povukao zakon koji predviđa da se državljanstvo Ukrajine oduzme od onih dvojnih državljana koji uzmu učešće u izborima drugih država, ili koji koriste pasoš druge države prilikom ulaska ili izlaska iz države. Mađarska je više puta kritikovala ovaj predlog zakona, koji je kreiran zbog stanja na poluostrvu Krim, ali bi se takođe odnosio na sve građane Ukrajine, pa i na ukrajinske Mađare.

Ministar spoljnih i spoljnoekonomskih poslova Mađarske Peter Sijarto je krajem aprila izjavio da zvaničan Kijev sprema novi udar na prava manjina ukoliko usvoji pomenuti zakon.

Porosenko
zakon
Ukrajina

Najnovije

Najčitanije

Požar u supermarketu u Malom Bajmoku

U blizini subotičkog buvljaka danas posle podne izbio je požar. Gusti oblak dima bio je vidljiv iz svih delova grada, a teško se disalo u blizini vatre.

U Horgošu veće prisustvo policije

Od jutros je u Horgošu veće prisustvo policije. Pretpostavlja se da traže nestalog muškarca kojem se, tokom prošlog vikenda, u naselju izgubio svaki trag.

Sve više poskupljuje i meso

Domaći potrošači moraju sve više da plaćaju sveže meso. Poskupljenje uglavnom pogađa govedinu, svinjetinu i ovčetinu. Stručnjaci to objašnjavaju porastom cena stočne hrane na svetskom tržištu.