Ugrás a tartalomra

Posađeni crvenocvetni kesten, ukrasna japanska trešnja na Prozivci

2021.12.07
17:44
2021.12.07
19:33
Forrás
Pannon RTV
Subotica je postala bogatija za izuzetna nova stabla. Kao deo projekta Zelena Srbija na Prozivci je posađen crvenocvetni kesten, ukrasna japanska tršnja i piramidalni grab.

Cilj programa je promocija ideje o zaštiti životne sredine i ozelenjavanja.

U Subotici smo ponovo bili svedoci nove akcije sadnje drveća, a danas je došao red na ozelenjavanje parka u naselju Prozivka. Od sada će ovaj prostor biti obogaćen crvenocvetnim kestenom, ukrasnom japanskom trešnjom i piramidalnim grabom.

Subotica je deveti grad u Srbiji koji se priključio programu koji traje već dve godine. Jedan od partnera programa su u JP „Vojvodinašume".

„Stare šume, koje se bliže svom klimaksu ne vezuju više ugljen dioksid, ne stvaraju kiseonik. Na njihovo mesto posadili smo nove, mlade šume i nova mlada šuma stvara kiseonik, vezuje ugljen dioksid i na taj način se ne isključuju ekonomija i zaštita životne sredine, nego se nadopunjuju" rekao je Roland Kokai, direktor JP „Vojvodinašume".

Više ambasada podržava projekat Zelena Srbija. Subotičkoj akciji priključio se i ambasador Austrije u Beogradu.

„Još jednom bih zahvalio njegovoj ekselenciji i svim učesnicima i partnerima u ovoj akciji, poželeo bih da ovih akcija bude sve više jer sa ovim akcijama i projektima podižemo svest naših građana o zaštiti životne sredine" rekao je Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice.

Ovo nije bila prva akcija pošumljavanja u gradu na severu Bačke. Proteklih sedmica, na primer, u organizaciji projekta IT Subotica 2030 posađen je vetrozaštitni pojas duž palićkog i beogradskog puta.

Subotica
Prozivka
posadili

Najnovije

10:43, Frissítve: 17:41

Škole budućnosti u Bečeju

Predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara posetili su u sredu osnovne škole u Bečeju. Osnovne škole „Petefi Šandor” i „Šamu Mihalj” pohađaju pre svih mađarska deca.
16:18, Frissítve: 16:33

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

Najčitanije

Preminula je Eva Guba, novinarka Panon RTV-a

Naša koleginica je preminula danas, posle duže bolesti - obavestila je našu redakciju njena porodica. Eva Guba je za RTV Panon radila od 2020. godine, kao dopisnik iz Potiskog regiona.

Cena prasetine skočila u nebo

U mesarama se cena za kilogram očišćene prasetine kreće od 900 do 1.000 dinara koliko traže na pojedinim mestima, dok se cena žive vage za prasetinu kreće od pet do šest stotina dinara.

Ema Sanka i Henrieta Ereš pobednice „TINI Festivala”

Ema Sanka je najbolja pevačica u kategoriji tinejdžera, dok je Henrieta Ereš proglašena za najbolju mladu pevačicu na „TINI Festivalu”, koji je održan u Temerinu. Ove godine je na takmičenju učestvovalo 17 takmičara u dve kategorije.