Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Posetila su nas deca iz obdaništa

2023.02.07
14:04
2023.02.07
16:32
Forrás
Panon RTV
Deca iz Mađarske predškolske ustanove i vežbaone „Vackor“ ove nedelje su u poseti medijskoj kući Panon RTV. U ponedeljak su nam došli najmlađi, a u utorak su deca uzrasta od pet do sedam godina obišla našu redakciju, studio i montažu.

Šta je posao reportera? Kako funkcioniše kamera? Ko odlučuje o tome koja muzika će se čuti na radiju? Mališani iz Mađarske predškolske ustanove i vežbaone „Vackor“ odgovore na ova pitanja dobili su kada su posetili našu  medijsku kuću. Radoznalost dece bila je bezgranična.

„Sve mi se dopalo i naučio sam kako se ovde radi“, kaže Patrik Bin.

„Pišu na kompjuteru, na tome rade. Voleo bih ovde da radim, jako volim da pišem“ kaže Marcel Kiš.

Mališani su se oprobali i sa reporterskim poslom, ispitivali su Edinu Ruža, radijskog voditelja.

U obdaništu veliku pažnju posvećuju tome da sa što više i što interesantnijih zanimanja upoznaju decu. Tokom posete Panon RTV-u deca su mogla da nauče o mnogim novim zanimanjima.

„Danas je u obdanište stigao golub pismonoša i doneo nam sliku televizora. Zaintrigirali smo decu kako treba ovamo da dođemo i saznamo kako je  televizor dospeo u pismo goluba pismonoše? Dakle, dobili smo poziv od Panon RTV-a da dođemo i pogledamo kako nastaje priprema programa“ objasnila je Kristina Lošonci Fišer, vaspitačica.

Poseta kojoj smo u utorak bili domaćini, nije jedinstven događaj u našoj medijskoj kući. Panon RTV raširenih ruku čeka mlade koji su zainteresovani za novinarstvo i pripremu emisija. Kako bi upoznali naš rad redovno nas posećuju deca iz obdaništa, učenici iz osnovnih, kao i srednjih škola.

obdanište
RTV Panon
poseta

Slične vesti

Najnovije

12:20, Frissítve: 16:15

Preko pet granica

Mladi iz Ade, Subotice i Gunaroša predstavljaće Vojvodinu u finalu takmičenja Karpatskog basena u kvizu „Preko pet granica“. Nadmetanje je juče održano u Senti.

Najčitanije

Mladić i devojka poginuli na Kopaoniku

Dvoje mladih smrtno je stradalo tokom noći na Kopaoniku vozeći motorne sanke, a dva člana Gorske službe spasavanja su ih zatekla na licu mesta, bez znakova života.

U Kanjiži ukradene košnice

Početkom prošle nedelje je od pčelara Zoltana Čubrila iz Kanjiže ukradeno dve košnice. Materijalna šteta je značajna, a okolnosti krađe upućuju na mogućnost da su počinitelji iz pčelarske branše.