Ugrás a tartalomra
Pixabay/Pexels/Illusztráció

Poskupljuje usluga taksi prevoza u Subotici

2022.01.18
13:01
2022.01.18
16:23
Forrás
Pannon RTV
Odluku o tome donelo je Gradsko veće.

Povećanje utiče i na cenu starta i na cenu po pređenom kilometru. Inače, taksisti su u više navrata tražili od grada da promeni cene, jer su u poslednje vreme znatno poskupeli i troškovi goriva. Poskupljenje će verovatno putnici osetiti od februara.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Odlukom Gradskog veća, umesto sadašnje cene starta od 95 dinara, sada će taksimetar nakon ulaska u taksi pokayivati 125 dinara.

Cena po pređenom kilometru će se sa sadašnjih 70 dinara povećati na 75 dinara u prvoj tarifi, dok će u drugoj biti povećana na 85 dinara. Mnogi smatraju da je vožnja taksijem i do sada bila skupa, a posebno će to biti nakon poskupljenja.

Andraš Popić: „Cene su veoma drastične i to je užasno, penzije su tako male i zbog toga zaista mnogo ljudi, koji više ne mogu da upravljaju automobilom, ne mogu da voze, oni nemaju novca da ih voze taksisti, a hitna pomoć baš i ne izlazi na teren, pa je to zaista veliko poskupljenje."

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Ima i onih koji su saglasni sa poskupljenjem, jer je u poslednje vreme sve poskupelo.

Geza Kovač: „Taksijem ne putujem često, retko, ali cena svega raste, znači to je sasvim normalno da idu gore, i cene taksija i svega."

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Prema rečima subotičkih taksista, povećanje cena je bilo neophodno, jer su pored poskupljenja goriva porasli i troškovi održavanja automobila, a to predstavlja ozbiljan problem za prevoznike.

Zvonimir Kujundžić, taksista: „Potrebno je zato što je cena goriva u poslednjih par meseci tako otišla, kao i ostale usluge tipa knjigovođa, mehaničarske usluge i naravno morali smo i mi korigovati nekako cenu, minimalno, da bi nadoknadili sve te troškove koji su nastali."

Dobra vest za putnike je, međutim, da se cena čekanja neće menjati. Jedan sat čekanja će i dalje koštati 800 dinara. Očekuje se da će poskupljenja u Subotici stupiti na snagu od februara.

taksi
Subotica

Najnovije

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Igra strpljenja na graničnim prelazima može da počne

Već u ranim popodnevnim časovima, svi oni koji su hteli da pređu u Mađarsku, na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu, morali su da čekaju dva i po sata. Ali i na manjim prelazima se čekalo od sat i po do dva sata.

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.