Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Poslednje pripreme pred sutrašnje svečano otvaranje Vojvođanske rvačke akademije

2021.07.21
14:48
2021.07.21
16:51
Forrás
Panon RTV
Oko Vojvođanske rvačke akademije u Kanjiži uveliko se pripremaju za sutrašnje svečano otvaranje. Traju poslednja doterivanja u objektu izgrađenom iz 2,9 miliona evra koje je donirala mađarska vlada.

Završena je izgradnja glavne zgrade, trenutno traje spoljašnje krečenje pojedinih delova objekata, što će sve biti završeno do četvrtka – naglasio je Zoltan Balint, šef kancelarije Fondacije Vojvođanske rvačke akademije.

„Mogu da kažem da smo završili sa građevinskim radovima, sad energiju ulažemo u opremanje unutrašnjeg prostora i mislim da će prilikom otvaranja 80 odsto objekta biti namešteno, dakle imaće šta da se vidi."

Pannon RTV/Molnár Ádám

Sportski objekat je važan i za lokalnu zajednicu, jer će akademija pokrenuti veliki broj sportista – naglasio je Robert Fejstamer. Predsednik kanjiške opštine je dodao: smatram da će otvaranje rvačke akademije biti kruna onih sportskih ulaganja i infrastrukturnih investicija koje je lokalna samouprava započela prethodnih godina, ili ih još uvek sprovodi. Ovo ulaganje više nema samo lokalni značaj, već se ističe i u regionalnom čak i međudržavnom smislu.

Pannon RTV/Molnár Ádám

U toku je i tehnički prijem objekta, i u planu je da do 10. avgusta sve bude konačno završeno. U septembru već odavde mogu da krenu u školu budući polaznici akademije.

Svečano otvaranje Vojvođanske rvačke akademije Panon televizija će uživo prenositi sutra od 17 časova.

Vojvođanske rvačka akademija
Kanjiža
sport
svečano otvaranje

Slične vesti

Najnovije

16:59, Frissítve: 17:26

Karavan „Izađi mi na teglu" gostovao u Velebitu

Na jedan dan Velebit je postao glavni grad ajvara. Takmičenje u pripremi ajvara organizovano je šesti put. Polufinale takmičenja ove godine biće organizovano u 12 naselja širom Srbije. Najbolji učesnik ovdašnjeg takmičenja učestvovaće u finalu, 9. ok
16:17, Frissítve: 16:35

Biciklom oko Bačkotopolskog jezera

Kao i svake godine, serija programa održanih povodom obeležavanja Dana Bačke Topole, i ove godine je završena porodičnom biciklističkom turom. Danas pre podne okupilo se oko 150 biciklista, kako bi zajedno vozili oko Bačkotopolskog jezera.

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.