Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Poslovne i pravne veštine za preduzetnike početnike

2021.04.14
14:43
2021.04.14
16:25
Forrás
Pannon RTV
Regionalna razvojna agencija „Pannonreg" u Subotici održava dvodnevnu besplatnu obuku za preduzetnike početnike. Na kursu mogu da učestvuju početnici, nezaposlena lica ili oni koji žele da pokrenu sopstveni posao.

U Subotici je u sredu počela dvodnevna obuka za pomoć prilikom započinjanja sopstvenog biznisa. Vesna Horvacki Mjazga takođe želi da pokrene sopstveni posao. Želite da uzgaja i prodaje mikro povrće: „Zato sam došla ovde, jer mi je gospođa koja vodi ovu obuku već predstavila neke smernice, tako da mislim da će mi zaista mnogo značiti, pre svega da započnem biznis, a kasnije i za neke ideje kako trebam da pakujem sve proizvode, kako da pristupim mojim klijentima, tako da mislim da će zaista biti jako korisno."

Pannon RTV

Učesnici obuke su takođe mogli da dobiju i informacije o poslovnom svetu, osnovama pripreme finansijskog i poslovnog plana, pravnoj pozadini preduzeća, kao i konkursima za zapošljavanje.

Ljubica Mesaroš, zamenica direktora, Regionalna razvojna agencija „Pannonreg": „Mi držimo ovu obuku najmanje četri puta godišnje i naravno de je veće interesovanje, kad je neki aktuelan konkurs. Minimalno možemo sada držati obuku za deset polaznika, moguće je da će biti i više, ali to neznači da neko neće dobiti savet ukoliko nam se kasnije javi. Važno je naglasiti da svi ovi polaznici, kao i svi oni drugi koji žele da konkurišu na ove konkurse, mogu uvek da nam se obrate da dobiju savetodavnu uslugu kod nas, u kancelariji na Otvorenom univerzitetu."

Pannon RTV

Program se završava u četvrtak, i na kraju će učesnici dobiti i sertifikat. Ovaj sertifikat, ako se prijavljuju na konkurs koji raspisuje Nacionalna služba za zapošljavanje Srbije, moraju da prilože uz plan koji podnose.

preduzetnici
preduzetnice
preduzetnik
Panonreg
Ljubica Mesaroš

Najnovije

Najčitanije

U Bačkoj Topoli održan prvi ovogodišnji vašar

Od 9.decembra, i uvođenja vanrednog stanja, u ovom bačkom mestu nije održan ovaj popularan vašar. Nakon ukidanja vanrednog stanja, vašar, koji se tradicionalno održava svake druge nedelje u mesecu, sada je ponovo održan.

Velika gužva formirala se na graničnom prelazu Kelebija-Tompa

Na graničnom prelazu Kelebija-Tompa, u pravcu prema Mađarskoj, danas je formirana mnogo veća gužva od one uobičajene vikendom. U kružnom toku koji povezuje Kelebijski put i Y-krak, nagomilane kamione i automobile usmeravala je saobraćajna policija.