Ugrás a tartalomra
A központ terve
Pannon RTV

Postavljen kamen temeljac akvaparka i velnesa na Paliću

2018-12-15
18:32
2018-12-15
18:38
Forrás
RTV Pannon
Izgradnjom kompleksa akvaparka i velnesa želi se osnažiti palićki turizam.

Postavljanjem kamena temeljca započela je izgradnja akvaparka i velnesa vrednog preko milijardu dinara iz sredstava republike, pokrajine i grada Subotice. Direktor doo „Palić Ludaš" Nebojša Daraboš predstavio je maketu akvaparka predstavnicima republike, pokrajine i grada. Nakon toga su ministar Rasim Ljajić, pokrajinski premijer Igor Mirović i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban postavili kamen temeljac na svoje mesto. Gradonačelnik Laban je rekao da je ovo ogroman korak u povratku Palića i Subotice na turističku kartu Srbije. Ponosan sam da smo mi kao lokalna samouprava zajedno sa ogromnom podrškom predsednika republike, republičkom i pokrajinskom vladom započeli ovaj projekt – rekao i Laban.

Teszik le az alapkövet

Ministar turizma Rasim Ljajić je rekao da valjda zadnji trenutak da se nešto uradi za Palić i spasi kao turistička destinacija jer sve manje turista dolazi, šta žele da promene. On je dodao da je Palić na četvrtom mestu među kupalištima Srbije po broju posetilaca, ali da je po broju noćenja tek na 14. tom mestu što pokazuje potencijale Palića te se zato i gradi ovaj veliki turistički kompleks da bi se to iskoristilo.

Terepszemle

Prema rečima pokrajinskog premijera Igora Mirovića ovaj projekat dokazuje da zajedništvo daje konkretne rezultate. Vrednost projekta je preko milijarde dinara i kada ga završimo za dve godine, imaćemo nove potencijale ne samo na Paliću i Subotici već i na severu Srbije, rekao je Mirović. On je dodao da ima dosta posla i oko čišćenja jezera, uređenja komunalne infrastrukture te da će se nastaviti realizacija započetih radova. Vojvođanski premijer naveo je i Y krak te Narodno pozorište kao projekte koji služe razvoju Subotice, Vojvodine i Srbije.

A központ telke

Plan je da se palićki akvapark i velnes prostiru na površini od preko 4 hektara, sa pet spoljnih i pet pokrivenih bazena, velnes i spa sadržajima. Palić je i do sada bio privlačan ali nije bilo takvih mogućnosti koje bi zadržale ljude ovde – kazao je Ištvan Pastor. Prema rečima predsednika pokrajinske skupštine će zahvaljujući ovoj investiciji Palić biti konkurentan i neće morati da se putuje u inostranstvo za takvim sadržajima. Ova investicija je važna i zato što će postaviti u funkciju sve one kapacitete u koje su ljudi uložili dosta mnogo novca tokom proteklih decenija čekajući na dan koji je danas i došao – dodao je predsednik pokrajinske skupštine. Ištvan Pastor je kazao da su u budžetima republike, pokrajine i lokalne samouprave za sledeću godinu već namenjena sredstva za nastavak to jest završetak započetog projekta.

akvaparka i velnes
Palić
kamen temeljac
Rasim Ljaljić
Igor Mirović
Bogdan Laban
Pastor
Ištvan Pastor

Slične vesti

Najnovije

15:49, Frissítve: 16:00

Cveta Tisa!

Oni koji se za vikend upute na Tisu kod Kanjiže mogu da prisustvuju intezivnom plesu rečnog insekta.
13:43

Čantavir bez struje

Više od 12 časova je u prekidu snabdevanje dela Čantavira električnom energijom jer je zbog jučerašnje oluje nastavo kvar na više dalekovoda.

Najčitanije

Pokloni za trojke na Paliću

Tivadar Bunford posetio je danas trojke, a predsednik Skupštine grada u posetu bebama na Paliću nije otišao praznih ruku.