Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pixabay/sipa

Postupak protiv Mađarske – jeftine joj cigarete

2019-10-10
21:29
Forrás
RTV Pannon
Cigarete u Mađarskoj i dalje su jeftine – kaže Evropski savet. Zbog niske cene pokrenuće akciju protiv države.

Mađaraks je trebala da do  kraja 2017. godine je postepeno poveća akcize na cigarete, kako bi dostigla vrednosti koje propisuje EU. Na osnovu poreskog zakona usvojenog u julu, naredne godine povećaće se cena cigareta i duvana u Mađarskoj, ali i tada će tek 1. januara 2021. godine dostići poreski minimum Evropske unije.

Mađarska
cigareta
Evropska Unija

Slične vesti

Najnovije

13:12, Frissítve: 18:08

Jezik, društvo i um

Niz konferencija o jeziku koju je 1992. godine pokrenuo odsek za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu proširio se na čitav region Karpatskog basena.
21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.