Ugrás a tartalomra

Potpisana tri sporazuma između Srbije i Evropske unije

2022.12.02
12:43
2022.12.02
17:27
Forrás
Vlada Srbije
U prisustvu predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić, predsednika Republike Aleksandra Vučića i evropskog komesara za proširenje i susedsku politiku Olivera Varhejia danas su potpisana tri sporazuma između Republike Srbije i Evropske unije.

Ministarka za evropske integracije Tanja Miščević i šef Delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre potpisali su Okvirni sporazum o finansijskom partnerstvu između Republike Srbije, koju zastupa Vlada Srbije, i Evropske komisije o pravilima sprovođenja finansijske pomoći EU Srbiji u okviru instrumenta za pretpristupnu pomoć IPA 3.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić i Žiofre potpisali su Sporazum podrške EU upravljanju migracijama u Srbiji, pristupu zdravstvenoj nezi 3.

Sporazum podrške EU upravljanju migracijama u Srbiji, jačanju sistema upravljanja migracijama i kontroli granica potpisali su vršilac dužnosti šefa Kancelarije Međunarodne organizacije za migracije (IOM) Donatela Bradić i šef Delegacije EU u Srbiji.

Oliver Varhelji

Najnovije

Najčitanije

Temeljno orezivanje, bogat rod

Za bogat rod potrebna je radikalno orezivanje čokota. Vinova loza voli ovakvu vrstu brige, posebno ukoliko ih vinogradar krajem februara ili početkom marta oslobodi od lastara.

Subotičanin uhapšen zbog droge na Kopaoniku

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Raški uhapsili su S. Š. (1998) iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga.