Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

„Potrebno je slediti pravila EU, treba da se zaustavi nelojalna konkurencija"

2021.05.11
18:37
2021.05.11
19:56
Forrás
Szerbiai RTV
Zakone o tehničkim zahtevima za proizvode i ocenjivanju usaglašavanja potrebno je uskladiti za propisima Evropske unije, rekla je Elvira Kovač u republičkom parlamentu.

Predsednica Odbora za evropske integracije srpskog Parlamenta iz SVM-a naglasila je: potrebno je slediti propise Evropske unije, potrebno je stati na put nelojalnoj konkurenciji među proizvođačima i ukinuti nepotrebne prepreke u trgovanju.

„Nacrt zakona omogućava poboljšanje pitanja od opšteg interesa, kao što je zaštita zdravlja, bezbednost potrošača i drugih korisnika, zaštita imovine, zaštita okoline i rada" rekla je Elvira Kovač, predsednica Odbora za evropske integracije parlamenta Srbije.

Elvira Kovač
parlament
Evropska Unija
SVM

Najnovije

15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.
14:48, Frissítve: 16:49

Migranti ne odustaju

Brojni migranti u okolini Horgoša i dalje su uporni i po svaku cenu žele da stignu do Evropske unije. Meštani strahuju da će se sa dolaskom hladnog vremena migranti naseliti gde god je moguće.
17:13, Frissítve: 16:47

Groblja u svečanom ruhu

Prvi novembar je praznik Svi sveti, a dan kasnije, 2. novembar je Dan mrtvih. Tada se ukrašavaju večna počivališta, sveće osvetljavaju nadgrobne bašte, i mnogi se prisećaju svojih najmilijih koji više nisu živi.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.