Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Potrebno je u svakoj oblasti održati korak sa razvojem digitalizacije

2021.10.14
16:19
2021.10.14
17:24
Forrás
Pannon RTV
Dvodnevni program pod imenom Digitalni dani vojvođanskih Mađara odvijaju se na Paliću i Subotici sa ciljem jačanja saradnje mađarskog digitalnog ekosistema i mreže u Karpatskom basenu.
Pannon RTV

Dvodnevni program Digitalni dani vojvođanskih Mađara sa 40 predavača i 150 učesnika odvija se na dva mesta. Zoltan Kasaš, direktor sektora međunarodne IT strategija OTP banke govorio je o uticajima digitalizacije i njenim promenama.

„Za nas je važno da prepoznamo taj momenat, da prepoznamo to da živimo u sada ekonomiji, i tu mogućnost treba da iskoristimo i da tu mogućnost učinimo svakodnevno dostupnom."

Pannon RTV

Skup je organizovan u saradnji Fondacije Prosperitati, neprofitne organizacije CED Srednje-evropske mreže razvoja privrede i Univerziteta u Segedinu – naglasio je Balint Juhas, rukovodilac kancelarije Fondacije Prosperitati.

„Smatram da su važne teme vezane za digitalizaciju, u odnosu na privrednike, poljoprivrednike i preduzetnike, primena novih tehnologija. Ovaj naš program prednjači ovde u Vojvodini, u Karpatskom basenu. Sa radošću smo prihvatili da budemo partneri u organizaciji konferencije."

Pannon RTV

Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara je u pozdravnoj reči izneo da konferenciju smatra važnom jer je digitalizacija prisutna u našim životima i koristimo je iz dana u dan. Izrazio je nadu da će se iz ovoga razviti tradicionalna manifestacija koja će se jednom godišnje organizovati u Vojvodini.

„Ono što je tema konferencije po mom uverenju treba da predstavlja neprestani izazov, da bude zadatak, i predstavljaće izazov i zadatak za one koji će se baviti formiranjem javnog života vojvođanskih Mađara i učestvovati u pripremi donošenja odluka."

Pannon RTV

Konferencija se dotiče prelaska na digitalizaciju u nekoliko sektora, s naglaskom na  digitalni agrar, formiranje klastera mađarskih privrednika van granice, pitanja razvoja preduzetništva, kao i u robotici, veštačkoj inteligenciji, 5G, dronovima i prostoru pametnog grada.

Fondacija Prosperitati
Balint Juhas
Ištvan Pastor
Zoltan Kasaš

Najnovije

17:06, Frissítve: 17:50

Više novca u vojvođanskoj kasi

Skupština Vojvodine prihvatila je predlog rebalansa budžeta, kojim je vojvođanska kasa uvećana za 800 miliona dinara. Uprkos tome, budžetski deficit nije promenjen i dalje je 3,7 milijardi dinara.

Najčitanije

Ishrana mladih sportista

U Subotici je predstavljena srpska verzija priručnika pod nazivom „Ishrana mladih sportista". U ovom izdanju se između ostalog nalaze recepti ilustrovani slikama, odnosno saveti o ishrani.

Prekinut je eksperiment prve Eko-države na svetu

Šri Lanka je prošlog vikenda odustala od ambicije da postane prva nacija na svetu koja sprovodi u potpunosti organsku proizvodnju, pa je odmah ukinuta i zabrana uvoza pesticida i drugih poljoprivrednih sirovina.

U Mađarskoj registrovano skoro 12.000 novozaraženih

U Mađarskoj je preminulo 162 pacijenta, a registrovano je još 11.871 novozaraženi, objavljeno je na sajtu koronavirus.gov.hu, gde se ističe da je do sada vakcinisano 6.087.474 osobe, od kojih je 5.823.818 primilo drugu, a 2.269.551 već i treću dozu.